Final de lună Iulie, cu temperaturi de 37 de grade, teoretic am putea mânca doar roșii, castraveți și supă de roșii, dar practic ne este destul de greu să nu avem mese consistente în meniu, mai ales în cazul meu, ziua fiind începută în parc la alergare.
Dacă ai paste, ai garantată o masă delicioasă și sățioasă. Rețeta de astăzi este dovada vie că poți găti fabulos într-un timp record!
Ba chiar dacă aveți un sortiment de paste cu timp de fierbere în 3-4 minute, cu atât mai bine. Eu am avut paste fără gluten cu timp de fierbere de 11 minute. Le-am gustat după 9 minute și încă erau tari așa că le-am adăugat 2 minute în plus.
În mod normal cantitatea de paste/ persoană este de 100 de grame. Asta o spun pentru că știu că la paste întotdeauna e un risc. Ori să fierbem prea puține, ori exagerat de multe. Așa că de acum sper să vă fie mai simplu să apreciați cantitatea de paste.
Astăzi am pus tot pachetul de 400 de grame la fiert, gândindu-mă că ce rămâne salvăm pentur prânzul de mâine al Domnului B, doar că am avut cu toții o foame de zile mari încât nu a mai rămas nimic.
La 100 de grame de paste se pune 1 litru de apa. Sarea se adaugă tot în oală.
Pentru aceste paste ai nevoie de:
Ingrediente:
- paste fără gluten (eu am folosit 400 de grame, nu prea e relevant neapărat în această rețetă)
- 1 l de apă la 100 de grame de paste
- 2 lingurițe de sare
- 4 linguri ulei de masline
- 3 căței de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- ardei iute în mod normal, eu am folosit un strop de ardei iute și un vârf de cuțit cu dulceață de ardei iuți
Pastele le-am fiert conform timpului recomandat pe ambalaj + 2 minute pentru că au mai avut nevoie.
Într-o tigaie am amestecat usturoiul cu uleiul de măsline, iar când pastele au fost gata le-am transferat o parte în tigaie, iar cealaltă parte le-am gătit separat cu sos roșu pentru Alexia.
Peste paste am adăugat și un polonic de apă din oala în care au fiert, am dat focul mai tare, am adăugat ardeiul și dulceața de ardei iuți, le-am agitat 2 minute, iar la final am presărat pătrunjelul proaspăt.
Dacă ar fi să zic care e secretul unei astfel de rețete. Eu aș spune uleiul de măsline. Acesta trebuie să fie de bună calitate, nu doar pentru această rețetă, în general ar fi important să alegeți din surse sigure pentru a avea cu adevărat ulei de măsline în farfurie și nu capsule.
Vis paradis!
Prânz gata în mai puțin de 15 minute. Ne-au mega satisfăcut, iar sațietatea oferită de paste este spectacol. Garantat nu mai vrei să deschizi frigiderul până la următoarea masă. Spre deosebire de meniurile formate din câteva frunze 🙂
Cam atât pentru astăzi! Un strop de călătorie culinară prin Italia, că tot ne e foarte dor de ea. O călătorie culinară în stilul nostru 🙂
Sper să vă placă și varianta fără gluten, dar voi oricum folosiți orice fel de paste doriți.
Cu drag,
D
Cristina
Super usor si rapid, numai bune pentru caldurile anuntate…o sa le fac negresit. Multumesc!
danielaniculi
Ma bucur sa aud asta! Astept si vesti sa imi spui cum le-ai preparat si cum au iesit 🙂
danielaniculi
Exact! Retetele cele mai rapide sunt si cele mai apreciate pe canicula!
danielaniculi
MINUNAT! Ma bucur sa aud ca va face cu ochiul 🙂
Diana Coman
Daniela, care varianta de paste fara gluten ti se pare cea mai bună?
danielaniculi
Buna! Cele de naut sau cele din orez brun, acestea imi plac mie cel mai mult. Ca si brand, nici nu stiu ce sa zic, eu cumpar diverse produse din bebe tei, auchan raionul fara gluten. Cred ca cel mai corect este sa incerci si sa descoperi sa vezi care produs ti se potriveste cel mai bine ❤️
Mirela
Foarte bune si satioase! Multumesc, ,pentru reteta.
danielaniculi
Cu mare drag, sa va fie utile 🙂