Despre granola am mai scris și v-am mai povestit atât aici pe blog, pe facebook/instagram, dar și pe youtube.
De data aceasta a venit momentul să vă povestesc despre granola sub forma unor batoane energizante, delicioase, nutritive și numai bune pentru perioada postului. Eu pregătesc astfel de gustări din când în când, este util să ai în casă câte o gustare pregătită din ingrediente naturale.
Am pornit, în mare parte, de la aceleași ingrediente ca la granola, doar că în cantitate mai mică și am adăugat un unt de nuci pentru a lega compoziția mai bine. Puteam lega și cu miere, însă gustul prea dulce nu îmi este favorabil, așa că am ales untul de nuci.
Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovăz
- 100 g nuci pecan
- 50 g fulgi de cocos
- 1 linguriță scorțișoară
- 70 g cacao
- 6 curmale Medjool
- 50 g unt de nuci
De această dată nu am mai încins cuptorul, dar am rumenit puțin fulgii de ovăz împreună cu nucile pecan într-o tigaie direct pe plita cu inducție. Nu garantez că e flacără se comportă la fel de bine, astfel încât puteți opta pentru cuptor în acest caz.
Am amestecat ovăzul, nucile pecan, scorțișoara și fulgii de cocos pentru câteva minute, la puterea 2 a plitei. Am transferat amestecul în robotul de bucătărie, le-am mărunțit, apoi am adăugat ingredientele cu care am legat compoziția (curmale și unt de nuci) și pudra de cacao.
Am pornit din nou robotul de bucătărie și am adăugat un strop de lapte vegetal (puteți completa cu mai mult unt de nuci dacă doriți).
Am întins amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am ținut tava pentru 20 de minute la congelator.
Am porționat în batoane și apoi le-am păstrat la frigider în hârtie de copt.
Pentru o imagine mai clară, vă invit pe contul de Instagram unde am încarcat o variantă video, una scurtă, însa de ajutor 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns