Îmi plac aromele, culorile, mâncarea bună și gustoasă, însă cel mai mult îmi place să nu petrec ore întregi în bucătărie pentru o singură rețetă.
De cele mai multe ori rețetele pentru familie sunt rapide, așa cum bine vâați obișnuit de-a lungul timpului. Poate și pentru că mereu am la îndemână alimente cu care mă pot juca astfel încât să obțin preparate gustoase. Nu stau departe nici de ciobe și mâncăruri de bază, însă de obicei pentru cină pregătesc câte ceva diferit în fiecare zi.
Această rețetă a apărut testând noua gama de tigăi de la Pepco România, gama Peter cook, o gamă de tigăi premium, o colecție diferită față de ceea ce Pepco a oferit până în acest moment. Cu toții ne dorim produse de mai bună calitate, iar Pepco deja a introdus în magazine colecții de o calitate îmbunătățită. Pornind cu o gama de haine din bumbac organic, la colecția Peter Cook, conceptul nou se bazează pe ”descoperă calitatea, bucură-te de preț”.
Eu am mers la Pepco și am ales 2 tigăi (una mai mare și alta mai mică) + 1 oală de mărime medie, din aceeași colecție. În principiu oala am achiziționat-o pentru că nu mai aveam nimic potrivit în care să mai încălzesc câte o ciorbă. Etse drept că la acest capitol am schimbat destul de des produsele, este adevărat că le și folosesc foarte mult, iar dacă devin prea uzate prefer să le înlocuiesc.
Vă spuneam că am testat această rețetă în aceste tigăi, așa că m-aș bucura să descoperiți acest buchet de arome pentru o masă gustoasă pregătită într-un timp foarte scurt.
Tăițeii de orez s-au fiert în 3 minute, legumele trase la tigaie au fost gata în aproximativ 7 minute, iar pentru creveți cam același timp.
Pentru această rețetă am folosit:
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 ardei galben
- cateva fire de sparanghel congelat
- 1 morcov, 1/2 zucchini
- 2 fire de ceapă verde
- 200 g creveti
- 200 ml lapte de cocos
- zeamă de lime
- fulgi de ardei
- si 1/2 pachet tăiței de orez
Lucrurile sunt foarte simple la capitolul gătit, după cum urmează:
Legumele le-am tăiat în fâșii relativ subțiri (julienne) și le-am tras in tigaia cea mare Peter Cook. Separat am fiert tățeii de orez pentru 3 minute, iar într-o tigaie mai mică am aruncat 4 căței de usturoi, 1 lingură ulei de măsline și creveții. După ce creveții au început să-și schimbe culoarea, am adăugat laptele de cocos.
Am scurs tăițeii de zeamă și i-am transferat iî tigaia cu legume. Am amestecat, apoi am adaugat și amestecul de creveți.
La final am presărat ceapă verde și câteva semințe de susan.
Un deliciu, ce să mai zic, iar tigăile s-au comportat de minune, legumele nu s-au lipit, nici tăițeii după ce au fost adăugați, datorită acoperirii antiaderente prin cele 3 straturi.
O rețetă super simplă, iar eu abia aștept să îmi povestești după ce o vei încerca.






Lasă un răspuns