INSPIRAȚIE #DEPOST, ZIUA 3
Salutare și bine ai revenit într-o nouă zi din jurnalul ”Inspirație #DePost”, astăzi suntem la ziua 3 și, deși ajunsă mai târziu acasă, am pregătit ultima masă pe ziua de azi și am intrat repejor pe blog să vă povestesc și să las aici ideile de astăzi.
Astăzi a fost o zi care a început devreme, iar primele 6 ore le-am petrecut tot pe șantierul de la casă, astfel încât am reglat postul intermitent cât să nu fie nevoei să mănânc pe acolo, dar am scos niște mese super colorate până la urmă. Vă spuneam și în primul articol din această serie, dar și în cel de-al doilea, că am ales să combin postul religios cu un intermitent fasting, lăsând 16 ore de pauză între cină și prima masă din ziua următoare.
Desigur, dacă tot am început postul, m-am gândit că este un moment bun să mă mai echilibrez și emoțional. Am adunat mai mult stres în ultima vreme, în mare parte din cauza construcției, dar acum sunt în perioada în care gândesc mai pozitiv și cumva sunt sigură că lucrurile se vor desfășura cu bine până la urmă.
Cel mai mult îmi doresc în această perioadă să fiu liniștită și să iau această experiență ca pe o conectare mai profundă. În mod special să includ mai multă recunoștință în program. Pentru că postul este despre minte, trup și suflet.
Acum să vă trec rapid prin alegerile făcute astăzi, după cum urmează:
- Am început cu prima masă formată din 2 rondele de orez cu pastă de anghinare și frunze de salată amestec, tot aici am inclus și 2 mandarine.
- Pentru prima pată de culoare, mai intensă, am pregătit o limonadă caldă din lămâie și polen crud (aici îmi veți spune că nu este acceptat în post, dar nu sunt chiar în zona aceea)
- Pentru masa de prânz am mai avut mâncare de fasole din ziua 2, așa că am profitat de încă o porție generoasă.
- A doua doză de culoare intensă a fost un suc presat la rece din sfeclă roșie, ghimbir și lămâie.
- Am încehiat ziua cu un orez fiert și amestecat cu un amestec de ciuperci selecționate, toate gătite cu ulei de măsline și mult usturoi, iar la final am completat cu câteva cuburi de sfeclă roșie de la conservă, iar pentru că îmi era foarte poftă de o puțin baton de ovăz, am profitat de ultima bucată din frigider și am savurat-o cu gândul că trebuie neapărat să mai fac.
*Combinația de orez cu ciuperci am preparat-o astfel:
Am fiert orez (basmati cu sălbatic) într-o oală, iar într-o tigaie am aruncat 4 căței de usturoi feliați. Am stropit cu ulei de măsline și am adăugat ciupercile selecționate (produs congelat din gama Deluxe de la Lidl) Am completat cu puțină apă și am lăsat 10 minute pe foc cât să scadă lichidul, iar la final am adăugat orezul fiert.
Tot din meniul de astăzi face parte și doza de vitamina C ce nu îmi lipsește din alimentație, air formula pe care o aleg de câteva luni este cea lipozomală, această formulă având absorbție maximă. Sistemul său de livrare asigură o biodisponibilitate de aproape 99%, direct la celule. Am profitat să vă las și acest detaliu aici, fiind parte din rutina mea și în această perioadă.
Să vă fie util și de mare ajutor 🙂
Lacramioara
Multumim pentru o sursa atat de utila!!
Petronela
Buna. Foarte interesant articolul tau. Imi este de mare interés mai ales acum in post cand nu mai stim ce SA gatim . Te imbratisez si astept cu mare nerabdare ziua 3 de post.
danielaniculi
Cu tot dragul. Sa aveti un post echulibrat si colorat 🙂
danielaniculi
Buna, Petronela. Ma bucur mult ca il gasesti util si ca este de ajutor in aceasta perioada. Ne auzim cu urmatoarea zi 🙂
Nik
Foarte interesante sunt rețetele prezentate și extrem de diversificate. Să știi că produsele apicole sunt acceptate în postul creștin ortodox(vezi nedumerirea cu polenul crud). În rest, post binecuvântat, și spor la treburi. Referitor la construcția casei:” De n ar zidi Domnul casa, în zadar s ar osteni cei ce o zidesc…!”, Psalmul 126, din Psalmii lui David!
Gabriela Cornea
Multumim pentru ca gi-ai gasit timp pentru o postare consistenta cu multe informatii utile si pentru ca ai devenit o adevarata sursa de inspiratie. Eu citesc zilnic si cu mare placere postarile tale. Mult succes cu constructia dar si cu blogul tau !!! x
danielaniculi
Multumesc din suflet! Conteza enorm sa primesc feedback din partea voastra, stii ca nu esti in zadar ca sa zic asa 🙂 Cu constructia am nevoie de nervi tari :)))
danielaniculi
Multumesc frumos pentru mentiune, stiu ca la un moment dat mi-a scris cineva ca mierea in reteta vegana nu este acceptata… asa ca am preferat sa fiu precauta 🙂 Ma bucur ca sunt utile articolele de post si sper sa fie de ajutpr pentru multe persoane care ajung in impas cand vine vorba de post, fara sa mai stie ce si cum sa combine 🙂