CAISE LA CUPTOR
Haideți să povestim puțin despre un desert simplu, răcoritor și aromat prin prisma acestor caise minunate. Bine, am exagerat puțin cu ideea de desert pentru că nu discutăm de ceva dulce, dar poate deveni dulce dacă îi adăugați miere de albine înainte de servire.
Cheia este la tine. Numai tu poți decide cât de dulce vrei să fie un preparat, eu nu pot decât să ofer ideile.
Personal îmi place combinația pe care o prezint astăzi, am adus ceva vară în farfurie și este singura modalitate de a ieși din monotonie în bucătărie. Să te joci cu ceea ce oferă natura de la un sezon la altul și să descoperi noi combinații alimentare colorate și delicioase, dar mai ales nutritive.
De această dată m-am folosit de caise. Printre fructele preferate ale Alexiei, se întâmplă să cumpăr mai multe atunci când merg la cumpărături, însă ca orice aliment de sezon, nu rezistă foarte mult, așa că o parte dintre ele m-am gândit să le gătesc la cuptor și bine am făcut.
La finalul variantei scrise, am să vă las trimitere și către varianta video, postată pe Instagram, tocmai pentru că se evidențiază simplitatea.
Ingrediente:
- caise (1/2-1 kg) depinde cât de multe aveți
- 1 păstaie de vanilie
- sucul de la 1/2 grapefruit (se poate folosi zeama de la 1 portocală sau mai mult dacă pregătiți o cantitate mai mare de caise)
- 1/2 linguriță îndulcitor sau miere de albine adăugată înainte de servire
Caisele vor avea un gust ușor acrișor, de aceea un strop de îndulcitor va ajuta în acest caz, însă la fel de bine se poate stropi la final cu miere de albine.
Nimic complicat, după cum se poate observa:
Am amestecat ingredientele într-un vas termorezistent și am introdus în cuptor, la 180 de grade pentru 20-25 de minute. În ultimele 5 minute am crescut temperatura la 200 de grade program cu rumenire.
Când s-au răcorit le-am adăugat peste un iaurt grecesc, varianta 2 %, și am completat cu fulgi de migdale, alune de pădure și bobițe de cacao.
Am transferat caisele coapte într-un recipient pentru frigider. Varianta cu iaurt este doar una dintre ele. Urmează un toast cu ricotta și caise, însă la fel de bine merg peste 1-2 cupe de înghețată vegană din fructe.
Tu cum le-ai include în meniu?
Aici este varianta VIDEO.
Vă las o fotografie pentru a vedea și ce variante de fulgi de migdale și alune de pădure am folosit. Cum rămân fără, îmi refac stocul cu variantele din Lidl. Fulgii de migdale Belbake și alunele de pădure Alesto, având cel mai bun raport calitate preț.
Și încă o rețetă cu caise ce merită încercată:
Cu drag,
Lasă un răspuns