De câte ori v-au atras atenția acești cartofi feliați subțire, dar nu ați încercat să îi pregătiți?
Pentru mine este prima rețetă de cartofi hasselback și sunt încântată de rezultat, astfel încât cu siguranță voi mai face.
Pot să spun că nu am încercat cartofii, însă am pregătit păstârnac hasselback, iar dacă vă încântă mai mult ideea aceasta nu evitați să înlocuiți cartoful cu păstârnac, sunt convinsă că rezultatul final va fi la fel de bun.
Nu aveți nevoie de multe ingrediente și nici de un timp prea mare de petrecut în bucătărie. Din momentul în care cartofii sunt la cuptor vă puteți ocupa de cu totul alte treburi.
Iată lista de ingrediente pentru această rețetă:
- 5-6 cartofi mărime potrivită
- câteva crenguțe de cimbru
- 6-7 căței de usturoi (cu cât mai mult usturoi, cu atât mai bine)
- 200 grame brânză brie (eu am folosit varianta cremoasă de la bergader)
- 150-200 ml smântână lichidă
Mod de preparare:
Pentru a felia cartofii vă recomand să aveți la îndemână un cuțit care taie bine, însă cu atenție să nu vă accidentați.
Eu am ales să sppă foart ebine cartofii și să îi gătesc cu tot cu coajă.
Am plasat cartofii între două cuțite pentru a nu trece cu lama până jos, iar ei să rămână întregi, dar feliați subțire. Puteți folosi, mai bine, două bețe de sushi, eu am improvizat cu aceste cuțite.
Feliați cu atenție, subțire și fără să vă grăbiți.
Am transferat cartofii într-un vas termorezistent pentru cuptor. I-am condimentat cu sare și piper, apoi am adăugat smântâna lichidă, crenguțele de cimbru și căteții de usturoi.
Am introdus vasul în cuptorul încins la 185 de grade pentru 45 de minute.
După ce timpul s-a scurs, am scos tava și am introdus din loc în loc câte o felie de brânză brie, apoi am transferat vasul în cuptor, din nou, pentru încă 10-15 minute.
Merg de minune serviți alături de pește și salată. Tu cum i-ai servi?
Vezi AICI varianta video pentru a înțelege cât de simplu este să-i pregătești.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns