Desigur că sunt multe rețete despre cum să obții cele mai bune pancakes, cele mai pufoase sau cele mai sănătoase. Eu astăzi vreau să îți arăt o rețetă simplă, din doar câteva ingrediente. O variantă proteică fără a adăuga pudre sau alte artificii prin care să avem un mic dejun bogat în proteine de calitate.
Pancakes cu ricotta și gem de caise cu semințe de chia
Să vă povestesc pentru început despre pancakes, iar la final vă spun rapid cum am pregăti și acest gem fără zahăr.
Ingrediente pancakes:
- 250 g ricotta (eu am folosit varianta cu 12 % grăsime de la Lidl România)
- 50 g făină integrală
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 ou
- extract de vanilie
- opțional puteți adăuga îndulcitor
Mod de preparare:
Pentru început am scurs lichidul din cutia de ricotta.
Am amestecat ricotta cu restul ingredientelor într-un bol, iar cu un polonic mic am format mini pancakes. *Puteți folosi o lingură pentru înghețată
Am pus aluatul în tigaia încinsă în care am adăugat 1 linguriță de unt, dar nu la temperatură mare pentru a nu le rumeni.
Clătitele se mențin aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Eu le-am servit cu iaurt de cocos din gama Vemondo, de la Lidl, și gem de caise cu chia, însă puteți opta pentru orice alt topping:
- miere de albine, mascarpone și fructe de pădure
- dulceață de afine și iaurt grecesc
- fructe proaspete + sirop neîndulcit
Pentru gemul de caise cu seminte de chia am folosit 1 kg de caise. Am spălat fructele și am îndepărtat sâmburele. Într-o oală am adăugat caisele tăiate pe jumătate și 1 ceașcă de apă. Le-am lăsat să fiarbă aproximativ 30 de minute, iar după ce s-au înmuiat, le-am transferat în blender și le-am transformat într-un piure fin.
Am transferat compoziția înapoi în oală, am adăugat 1 lingură de miere și 2 linguri semințe de chia. Am lăsat la foc mic pentru încă 5 minute, iar când s-a răcit am mutat gemul într-un borcan.
Cantitatea nu este foarte mare, nu știu exact să vă spun cât ar rezista la frigider, însă cu siguranță până la 1 lună se păstrează bine.
Varianta video a acestei rețete este chiar AICI.
Cu drag,
D
Lucia
Buna ziua!
As dori un sfat din partea ta.
Nu mi-a plăcut vreodată “urda” , prin urmare detest ricota. Cu ce o pot înlocui in preparate?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O zi senina!
danielaniculi
O alta branzica similara, puteti incerca cu lacteea, nu sunt sigura daca merge la fel de bine, dar merita incercat, insa ricotta in aceasta combinatie chiar nu se simte la gust