Din categoria rețetelor cu un minim de ingrediente, vă povestesc astăzi despre acest ghiveci de vinete cu legume, o combinație aromată, ușor de preparat și perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz la birou.
Nu cred că am sesiune de cumpărături fără să pun în coș câteva vinete. Rezistă bine la frigider și te salvează imediat dacă vrei să pregătești o salată de vinete sau o mâncare vegană consistentă.
În rețeta de astăzi eu am folosit un sortiment de paste grecești (kritharaki) pe care le-am cumpărat din săptămâna grecească de la Lidl, însă dacă nu le aveți sau dacă nu le găsiți prea cuând, vă sugerez să folosiți bulgur sau și mai simplu un orez cu bob lung.
Lista de ingrediente este foarte scurtă:
- 2 vinete
- 1 ceapă roșie
- 2 ardei grași (eu am avut unul galben și unul portocaliu, folosiți ce aveți)
- 1 conservă de roșii cuburi
- câteva măsline kalamata
- busuioc proaspăt
- orez/bulgur/paste mici
Mod de preparare:
Am tăiat vinetele în felii mai groase, apoi în cuburi de dimensiuni potrivite. Într-o tigaie am adăugat 2 linguri ulei de măsline și am adăugat vinetele. Le-am menținut la foc potrivit amestecând de câteva ori pentru 10-12 minute.
Am îndepărtat vinetele de pe sursa de foc. Puteți transfera vinetele într-un castron sau folosiți o altă tigaie pentru a pregăti baza.
Am tocat ceapa mărunt și am înăbușit-o într-o tigaie mai mare. Am adăugat ardeii și conserva de roșii.
Am ținut sosul pentru 10 minute pe foc potrivit, apoi am adăugat vinetele și o mână de busuioc proaspăt. Între timp am pus la fiert și pastele, în czul meu.
Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat să clocotească încet pentru 35-40 de minute, iar la final doar am adăugat pastele.
Noi am servit preparatul la cină, iar Domnul B și-a luat și o caserola pentru prânzul de la birou.
Aștept cu interes să îmi povestiți cum a ieșit ghiveciul vostru!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns