SUPĂ CU GĂLUȘTE
Nu mă gândeam că printre tone de supe cu găluște ce se pot găsi pe internet, o să scriu și eu rețeta mea. Chiar nu mă gândeam, mai ales că fac această supă foarte rar. Deși Alexiei îi plăcea mult, candva, acum nu o mai incât cu mare lucru, însă dacă a spus ea că asta este cea mai bună supă cu găluște, păi nici nu am stat prea mult pe gânduri, i-am făcut ședință foto, cât să pot pune 2-3 fotografii pe blog și gata.
Chiar a ieșit neașteptat de bună. De ce spun asta? Pentru că am condimentat-o diferit.
Nu am folosit carne să dau acest gust, așa cum se procedează de obicei, însă am folosit condimentele preferate, și nu mă mir că Alexiei i-a plăcut atât de mult pentru că i-am adăugat turmeric, fiind condimentul ei preferat.
Pe lângă turmeric i-am adăugat și boia dulce. De aici și culoarea diferită. Ar fi trebuit să fie o zeamă limpede în mod normal, dar prin prisma condimentelor i-am schimbat complet aspectul.
Sper să vă încânte și pe voi această combinație.
Cât despre secretul găluștelor, am citit la un moment dat că trebuie să cântărești oul și să adaugi aceeași cantitate de griș. Adăugat treptat și amestecând continuu.
Așa am citit și așa procedez. Funcționează, iar în cazul în care se întâmplă totuși să iasă prea tari, am mai salvat situația adăugând o ceașcă de apă rece, apoi la foc mic spre mediu lăsat la fiarbă vasul acoperit cu un capac.
Dacă aveți și alte secrete pentru găluște perfecte, lăsați-le în comentarii. Cu cât mai multe, cu atât mai bine.
Acum să vă povestesc puțin, pe scurt, despre ingrediente.
Ingrediente:
- 2-3 morcovi mărime medie
- 2 păstârnaci
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1/2 țelină
- 1 dovlecel
- 2 ardei kapia
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă
- griș și ou (după metoda de mai sus, eu am folsoit două ouă pentru care am cântărit grișul)
- 1 linguriță turmeric
- sare după gust
- 1 șinguriță boia dulce
Mod de preparare:
Am tocat în cuburi toate legumele, mai puțin ceapa. Eu pun ceapa întreagă la supe/ciorbe, și o scot la final, doar cât să își lase gustul.
Într-o oală potrivită am adăugat legumele cu 2 linguri ulei de măsline și 1 ceașcă de apă.
Le-am înăbușit pentru 3-4 minute. Tot acum am adăugat condimentele. Am adăugat apă, aproximativ 3/4 din vas și am lăsat legumele să fiarbă.
Nu au nevoie de prea mult timp, Și dacă sunt al dente, cu atât mai bine să le simți puțin textura.
Între timp am pregătit găluștele.
Poate contează sau nu grișul, însă eu am avut o variantă de griș clasic, din Lidl, cel de la Belbake.
Am cântărit ouăle și le-am bătut bine de tot cu furculița. Dacă ouăle au avut 130 de grame, am adăugat aceeași cantitate de griș.
După ce am încorporat grișul + 1 praf de sare, am lăsat compoziția deoparte vreme de 15 minute, apoi cu o lingură am format găluștele. Am trecut mai întâi lingura prin supă, pentru a se desprinde mai ușor compoziția. Ca și cantitate, nu mai mult de jumătate de lingură iau eu.
După ce am terminat cu amestecul, am acoperit oala din nou și am lăsat la fiert pentru 15 minute. La final am adăugat pătrunjelul tocat și asta a fost tot.
Mai gustati din când în când pentru a ajusta gustul. Eu am simțit nevoia sa completez cu puțin piper. Asta ține de gustul fiecăruia.
Sper să vă încânte și să vă iasă 🙂
Cu drag,
D
Anca
Arata asa bine! Incerc si eu acum. Multumesc!
danielaniculi
Cum a iesit? Sper ca la fel de buna precum am povestit eu aici 🙂
Anonim
Ouale se cantaresc cu coaja?
danielaniculi
Nu 🙂
Anonim
Astăzi am făcut această supă. Delicioasă. As fi pus foto dar nu știu cum.
danielaniculi
Este intr-adevar delicioasa. Nu cred ca se pot pune poze la comentariile de pe blog