Să nu treacă toamna fără această rețetă și în varianta ei scrisă pe blog, pentru că în varianta video pe Instagram o avem deja și se bucură de multe aprecieri.
Aici este varianta VIDEO, iar acum să ne concentrăm pe partea detaliată așa se întâmplă de ani de zile pe blog.
Desigur, dacă folosiți acest canal minunat, adică instagram, vă aștept cu un follow pentru a sta în contact cu toate postările pe care obișnuisc să le fac zilnic, dar mai ales rețetele rapide sub forma lor video.
Prăjitura cu pere, fără gluten și fără zahăr adăugat, a pornit de la un soi de pere super gustoase și mă bucur că am ales să le introduc și într-un desert. De obicei prefer aceste fructe în starea lor naturală, servite ca atare, însă aromele dintr-un desert sunt absolut irezistibile.
Prăjitura este simplă, dar nu este o noutate că ador deserturile simple, fără multe proceduri și mult timp mort 🙂
Sper doar să vă încânte și pe voi la fel de mult și aștept feedback.
Ingrediente:
- 4 pere
- 300 g ovăz măcinat
- 3 ouă
- 120 g unt topit
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir pudră
- 1/3 linguriță cuișoare măcinate
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 ml apă amestecată cu cicoare (puteți folosi ness sau cafea)
- 250 g mascarpone
Mod de preparare:
Am început cu perele. 3 dintre ele le-am feliat subțire, iar pe una am tăiat-o în cuburi de mărime potrivită.
Într-o formă rotundă (eu am folosit un vas de ceramică) am adăugat feliile de pere.
Într-un castron am bătut ouăle cu un tel, am integrat mascarpone lăsat la temperatura camerei, iar într-un alt castron am amestecat ovăzul mărunțit cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt și condimentele.
Am combinat cele două amestecuri peste care am adăugat untul topit, apa amestecată cu cicoarea, apoi am omogenizat compoziția și am integrat perele tăiate în cuburi.
Vasul l-am introdus în cuptorul încins la 180 de grade (cu ventilație) pentru aproximativ 40 de minute.
La finalul timpului de coacere, am scos vasul din cuptor și l-am lăsat să se răcorească înainte de a răsturna blatul obținut pe un platou.
Toate aromele mi s-au părut super echilibrate și ne-a uns la suflet pe toți. Desigur, unii au ales să savureze prăjitura alături de o cupă de înghețată, ceea ce o face să fie și mai delicioasă 🙂
Cu drag,
D
CLAUDIA SISILICA
cat unt, va rog?
Carmen
Reteta nu conține și cât unt este necesar
Anonim
Felicitări!!!Cu siguranța am sa gătesc, ador retetele care se prepara rapid și fără zahar și gluten!
danielaniculi
MA bucur tare sa aud asta! Imi doream sa citesc cat mai multe mesaje de entuziasm la adresa retetelor fara zahar 🙂
danielaniculi
Am mentionat si untul 🙂 multumesc
danielaniculi
Am rzolvat 🙂 este trecut si untul
danielaniculi
Este trecut la lista de ingrediente 🙂