Știu că nu este tolerată de multă lume, însă conopida este un aliment foarte versatil și merită pregătită în cât mai multe variante.
De la salata de conopidă până la supă, piure, snitzel de conopidă sau conopidă gratinată, orice rețetă este o călătorie culinară.
Pentru astăzi, trebuia să pregătesc snitzel de conopidă, vă las link mai jos, însă conopida mea nu a dorit să se lase tăiată frumos, așa că am rumenit buchețelele împreună cu amestecul de condimente, apoi am transferat totul în robotul de bucătărie și am mărunțit.
Mie îmi place foarte mult combinația asta servită pe pâine prăjită, dar să vă las mai întâi rețeta 🙂
Ingrediente:
- 1 conopidă de mărime medie
- 100 g caju (Alesto)
- 1 linguriță amestec pentru curry
- ulei de măsline
- usturoi
- 50 g unt cu sare (eu am adăugat untul de la Deluxe)
- 2 linguri cremă de brânză
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 100 ml lapte vegetal (+/-)
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie am amestecat nucile caju împreună cu fulgii de drojdie inactivă, amestecul pentru curry și praful de usturoi. Am mixat ingredientele pentru câteva secunde.
Am rupt conopida în buchețele mici, am stropit-o cu ulei de măsline și am presărat din amestecul pregătit mai devreme.
Am răsturnat totul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și am introdus tava în cuptor pentru 30 de minute la 185 de grade.
În același robot de bucătărie am transferat conopida gătită, peste care am adăugat crema de brânză, untul și laptele vegetal. În funcție de textura obținută se poate adăuga mai mult. Pentru o textură mai fină, conopida poate fi fiartă în prealabil.
Eu am savurat combinația pe o felie de pâine prăjită și am completat cu o felie de bresaola. Am profitat de produsele Deluxe să mai cumpăr din preferatele noastre. Bresaola de la Deluxe este acel produs pe care îl așteptăm cu nerăbdare.
Aștept cu interes să îmi spuneți dacă vă tentează rețeta.
Închei prin a vă aminti că, conopida este o alegere sănătoasă, cu o listă generoasă de beneficii pentru organism.
Aici este și rețeta pentru un snitzel crocant din conopidă, dar și alte rețete minunate.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns