FRITTATA CU LEGUME
”CUM SĂ” mai salvezi din resturile alimentare? Nu știu dacă și la voi este la fel, dar la noi se adună resturi. Puțin dovlecel, un buchețel de broccoli, 2 linguri de parmezan, 2 ciuperci etc.
Luate individual prea multe variante de a le găti nu ai, dar tot există soluții astfel încât aceste resturi să nu ajungă la coșul de gunoi. Poți pregăti un quiche, o supă cremă sau cum am ales eu pentru astăzi, o frittata. Adică omleta aceea mare și super consistentă perfectă în orice moment al zilei.
Frittata este de departe o modalitate delicioasă de a găti un preparat bogat în nutrienți de calitate, fără a petrece mult timp în bucătărie.
Pentru combinația aceasta am folosit:
- 1/2 ardei gras
- 1/2 zucchini
- 2 ciuperci mari
- un sfert de fenicul
- 2 linguri parmezan
- 100 g brânză feta
- 8 ouă
- sare
- piper
- 3 buchețele de broccoli
Mod de preparare:
*A se nota că eu m-am folosit de resturile mele, dar vă puteți lăsa imaginația să se joace, cu siguranță veți obține preparate super gustoase folosind și alte alimente (frunze de spanac, mazăre, porumb, alte tipuri de brânzeturi etc)
Am început prin a pregăti legumele pe care le-am feliat. Am folosit un vas termorezistent, o formă de tartă (puteți folosi orice altă formă, dar aceasta s-a potrivit de minune) în care am adăugat puțin ulei de măsline și legumele.
Am încins cuptorul la 200 de grade și am lăsat vasul în cuptor pentru 15 minute.
Între timp am amestecat ouăle în care am adăugat 30 ml smântână pentru gătit, sare, piper și parmezanul ras.
Am scos tava din cuptor, am adăugat brânza feta și am lăsat puțin să se răcoreasca înainte de a turna amestecul de ouă.
Am reintrodus vasul în cuptor, 10 minute la 200 de grade și alte 10 la 175 de grade. Timpul poate varia, așa că vă recoamand să verificați și să ajustați cronometrul dacă este cazul.
Domnul B s-a arătat extrem de încântat. Eu nu m-am putut bucura de această combinații, având în acest moment un regim în care alimentele care balonează (ciuperci + broccoli în acest caz) îmi sunt interzise.
Sunt tare curioasă voi în ce variantă pregătiți omleta la cuptor.
Aștept comentariile voastre 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns