
Am ajuns la episodul cu numărul 12 din Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat, ceea ce înseamnă că înaintea acestuia există alte 11 propuneri de meniu cu liste de cumprătururi și nenumărate rețete din care să vă inspirați. Am să vă las la final toate articolele de până acum pe acest subiect.
Planificarea alimentară a lunii februarie mă găsește după o perioadă destul de încărcată la nivel emoțional, dar în care mi-am dat seama, poate cel mai mult, cât contează să te organizezi și mai bine. La începutul lunii am fost programată pentru o intervenție chirurgicală, ceea ce în cazul meu a presupus câteva zile de spitalizare, multe alte zile de mers la diverse analize și investigații, apoi o perioadă de recuperare în care regimul alimentar a fost foarte strict.
Printre grijile mele înainte de internare a fost organizarea cumpărăturilor pentru următoarea perioadă. Fiecare mamă care citește aceste rânduri înțelege că prima grijă este să ne asigurăm că în absența noastră nu lipsește nimic din casă, indiferent ce deplasare avem de făcut.
(defect „profesional”)
Planificarea alimentară a salvat situația, astfel Domnul B a fost concentrat pe task-urile importante, iar timpul liber a fost alocat Alexiei.
Să fiu sinceră, nu știam exact că regimul meu va fi atât de strict pentru o perioadă mai îndelungată, iar primul lucru pe care l-am făcut după ce am ajuns acasă a fost să scot lista alimentelor permise pe masă și să schițez un plan alimentar pentru următoarele zile, dar un plan în care să putem pregăti mese separate speciale pentru mine, dar și preparate comune dedicate familie pentru a ne fi mai ușor.
Dacă de multe alte ori îmi place să petrec timp la cumpărături printre raioane, să mai citesc etichete, să mai descopăr produse noi, de această dată timpul a fost foarte limitat, iar pentru că știam că nu voi rezista mult, m-am focusat pe lista de cumpărături.
În planificarea alimentară a lunii ianuarie vă povesteam despre cât de utilă îmi este aplicația Lidl Plus, în primul rând pentru că pot să verific constant ofertele săptămânale din magazine, dar și gama de produse, după care îmi pregătesc o parte din meniu.
Mi-am păstrat obiceiul, iar în această lună mi-a fost de mai mult ajutor ca niciodată în pregătirea listei de cumpărături. Am activat inclusiv cupoanele de reducere (luna această am profitat de reducerea la migdale crude și pește pe care eu o aveam disponibilă în aplicația Lidl Plus).
Și aici trebuie să recunosc că la început nu eram foarte familiarizată cu aplicația, doar scanam codul QR la casa de marcat, mai mult pentru a păstra bonurile digitale, însă acum mă folosesc de ea inclusiv pentru:
- verificarea orelor potrivite pentru cumpărături, în magazinul Lidl preferat
- cupoane de reducere
- răsfoirea broșurilor săptămânale
Mă bucură enorm să văd feedback-ul vostru în urma acestui proiect. Prenzența constantă pe blog cu rețete și propuneri cred că a fost cheia pentru a vă convinge că planificarea alimentară are doar beneficii.
Îmi doresc să călătorim împreună către alte meniuri adaptate vremurilor pe care le trăim 🙂
Să gătim mai rapid, să facem alegeri mult mai inspirate la raftul de cumpărături, dar deocamdată să revenim la propunerea pentru luna aceasta.
Acest plan nu este un plan de intervenție nutrițională. Acesta nu este un meniu de dietă, nu se aplică la modul general pentru că fiecare individ este unic și nevoile diferă. Este un plan alimentar personal, cu idei despre ce mai puteți găti pentru a avea un meniu variat, colorat și sățios.

Ziua 1:
Mic dejun: toast cu frunze de salată, avocado, halloumi și rodie
Gustare: pomelo/alune de padure Alesto
Prânz: ciorbă de legume
Gustare: 1 cottage cheese Milbona
Cină: file de ton cu piure de țelină
Ziua 2:
Mic dejun: clătite cu cottage cheese/dulceață Cămara Noastră
Gustare: portocală/nuci
Prânz: frittata cu legume/ciorbă de legume
Gustare: 1 kefir Pilos 1,5% grăsime
Cină: piept de pui la grill + fenicul, zucchini și țelină la cuptor
Ziua 3:
Mic dejun: frittata cu legume și frunze de salată
Gustare: cinnamon rolls cu mere/salată de fructe
Prânz: wrap cu avocado, zucchini, ardei și tofu rumenit în tigaie (cu turmeric)
Gustare: 1 kefir Pilos 1,5% grăsime
Cină: biban la cuptor cu cartofi natur
Ziua 4:
Mic dejun: porridge cu mere/cinnamon rolls cu mere
Gustare: fructe (portocală, banană, rodie)
Prânz: ciorbă de legume/paste integrale cu pui și legume înăbușite
Gustare: iaurt de cocos/iaurt proteic Vemondo
Cină: creveți + zucchini înăbușiti
Ziua 5:
Mic dejun: 1 cottage cheese + 1 ou fiert moale și pâine crocantă Tastino
Gustare: baby morcovi/portocală
Prânz: salată de halloumi cu legume
Gustare: compot de mere
Cină: pizza cu faină de ovăz
Pentru weekend am pregătit și un cheesecake proteic din brânzică de vaci servit cu o dulceață de la Cămara Noastră.
*Pentru cheesecake folosesc cu succes brânzica la găleată, cea de la Pilos, cu 6% grăsime. Se pretează perfect pentru deserturi pe bază de brânză fără sentiment de vinovăție.
*Pentru pizza cu făină de ovăz, am folosit ovăzul măcinat bio, pe care l-am transformat în făină la robotul de bucătărie. De aceea nu îmi lipsește ovăzul de pe lista de cumpărături, îl integrez în multe preparate, iar raportul calitate preț este excelent.

Sper ca planificarea din această lună să vă aducă un strop de inspirație, iar dacă aveți nevoie de și mai multe idei despre o planificare alimentară colorată și echilbrată, vă invit să aruncați o privire și către propunerile publicate pe blog pe parcursul anului trecut:
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (1)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (2)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (3)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (4)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (5)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (6)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (7)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (8)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (9)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (10)
Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat (11)















Cu drag,
D
Lasă un răspuns