CHEC CU MORCOVI
De-a lungul timpului am experimentat câteva rețete de checuri fără zahăr și fără gluten, însă această variantă a ieșit mult prea gustoasă ca să nu o împărtășesc cu voi.
Am pregătit checul fără să îl am în plan, asta după ce am folosit storcătorul de fructe pentru a pregăti un suc de morcovi, iar când am văzut pulpa din vas, am zis să o folosesc rapid într-un preparat consistent. În plus aveam și câteva banane foarte coapte, deci ca să zic altfel, toate astrele au lucrat în favoarea mea, iar eu am lucrat pentru beneficiul tuturor într-o duminică dimineața.
Astfel de delicii sunt foarte consistente, așa că nu vă panicați, mai mult de 2 felii la cafea, nu veți putea savura.
Haideți să pregătim împreună acest deliciu.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 3 banane
- 200 g iaurt grecesc (eu am folosit iaurtul de la Pilos din Lidl)
- 150 g ovăz marunțit (varianta bio de la Lidl-Crownfield)
- 1-1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară (pudră)
- 1/4 linguriță cuișoare (pudră)
- 250 g morcov (fie dat pe răzătoare, fie pulpa de la suc cum am folosit eu)
- 70 g stafide
- 50 grame alune de pădure mărunțite
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 – 1/2 linguriță praf de copt
- vanilie
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru început am încins cuptorul la 175 de grade și am tapetat o tavă de chec cu hârtie de copt.
Într-un castron am amestecat ouăle cu banana zdrobită, uleiul de măsline și iaurtul grecesc
Într-un alt castron am amestecat făina de ovăz cu praful de copt, bicarbonatul și restul condimentelor. Pentru făina de ovăz am folosit ovăz mărunțit pe care l-am bagat la blender, dar nu foarte mult, cât să mai rămână și ovăz mărunțit.
Am amestecat cele două compoziții și am integrat morcovul, stafidele și alunele de pădure tocate.
Am copt checul pentru 40 de minute. Are nevoie să se odihnească înainte de a fi tăiat, așa că aveți răbdare să se răceasca complet 🙂 măcar voi 😃, eu nu am mai rezistat și am tăiat repede că miroasea prea bine.
Este un aluat umed, nu vă așteptați la un chec pufos, nici pe departe.
Nutritiv și foarte consistent, este o alegere excelentă și pentru pachețelul celor mici. Merge de minune servit cu un iaurt pentru micul dejun. Ce sa mai, este delicios!
Cu drag,
D
Anonim
Imi plac f mult preparatele prezentate ,în ultimul timp nu am făcut nimic ,eu foloseam zahar,asa ca am renunțat!
danielaniculi
Pentru asta sint eu aici multumesc pentru mesaj