CHIFTELE DE TON
Nu se întâmplă frecvent să cumpăr file de ton, dar din când în când îl mai trec pe lista de cumpărături sau dacă nu îl trec se întâpmplă să îmi atragă atenția și să ajungă în coșul de cumpărături din când în când. Nu mă întreba de ce. Nu simt că am o relație specială, dar recunosc că de fiecare dată când îl gătesc, îl găsesc gustos.
Cu siguranță l-am folosit mult mai des în vaianta lui la borcan, fie în suc propriu sau ulei de măsline.
Dar astăzi vreau să vă prezint această delicioșenie care ne-a încântat papilele gustative. O super combinație, ușor de preparat, sățios și versatil. Poți servi chifteluțele cu un piure de cartofi, orez sau salată, indiferent ce vei alege, sper să te poarte într-o adevărată călătorie culinară.
Îmi propusesem să fac chiftele, însă nu știam concret rețeta finală, așa că m-am inspirat de la Jamie Oliver și am adaptat după ingredientele mele după cum urmează.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- pastă de tomate (eu am folosit varianta Bio-Baresa de la Lidl, același sos pe care îl folosesc și la paste)
- 1 linguriță oregano uscat
- 400 g ton roșu
- sare
- 50-60 g muguri de pin
- 2 ouă
- 30 g parmezan
- pătrunjel tocat
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Am pregătit mai întâi sosul.
Am tocat ceapa și usturoiul, apoi le-am înăbușit într-o tigaie. Am adăugat sosul de roșii și oregano, apoi am asezonat cu sare și un strop de piper. Puteți folosi sos după preferință, eu nu am vrut să fie scăldate în sos.
Pentru chiftele am tăiat mai întâi tonul în cuburi.
Am încins o tigaie, am adăugat 1 lingură de ulei de măsline li bucățile de ton și mugurii de pin. Am agitat peștele și am amestecat cu o spatulă pentru câteva minute. 5 minute sunt suficiente.
Am transferat amestecul din tigaie într-un robot de bucătărie. Puteți zdrobi bucățile de ton cu o furculiță. Eu am ales robotul, însă pentru câteva secunde. Aveți grijă să nu îl faceți pastă.
Toatăcompoziția am transferat-o într-un bol și am adăugat restul ingredientelor (oul, parmezanul, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper).
M-am apucat de modelat chiftele rotunde, pe care le-am rumenit într-o tigaie înainte de a le adăuga în sosul roșu. Data viitoare voi folosi cuptorul pentru a le rumeni.
Sper să vă încânte rețeta și abia aștept să îmi spuneți cu ce garnitură le-ați servit.
Cu drag,
D
Advertoriale SEO
Chiftele de ton arata atat de bine! Mi-ati trezit pofta si astept cu nerabdare sa incerc reteta ta. Reteta ta suna delicioasa si versatila! Nu pot astepta sa o incerc!