PANDIȘPAN CU CIREȘE ȘI FĂINĂ DE OVĂZ
Haideți să facem un pandișpan cu cireșe și făină de ovăz, cu mențiunea că merge de minune și cu vișine sau o explozie de afine, după preferință și provizii.
Eu deocamdată am pregătit varianta cu cireșe, însă vreau să testez aceeași combinați și cu alte fructe. Este un pandișan în stilul meu, iar dacă sunteți parte din categoria cititorilor vechi, știți deja că sunt susținătoarea rețetelor fără zahăr și a unui stil de viață fără zahăr adăugat.
Lăsăm zahărul pentru câte un răsfăț suprem din când în când, strict ocazional, în rest să ne bucurăm de mici delicii mai nevinovate.
Este sezonul deserturilor de vară, iar pandișpanul este parte din categoria rețetelor cu amintiri din copilărie. Sper să vă încânte și această varianta, mai sunt și altele în acest gen pe blog, și să păstrați rețeta în caietul vostru cu rețete delicioase cu ingrediente prietenoase.
Haide să povestim cum am procedat eu și ce ingrediente am folosit.
Ingrediente:
- 200 g ovăz sau direct făină de ovăz
- 2 lingurițe praf de copt
- 4 ouă
- 1 conservă lapte de cocos light (400g)
- 1 banană
- 500 g cireșe fără sâmburi
Mod de preparare:
Pentru că am folosit ovăz și nu am avut făină, am început prin a măcina fulgii cu ajutorul unui blender.
Făina obținută am amestecat-o cu praful de copt, iar separat am mixat ouăle împreună cu laptele de cocos și banana.
Am turnat amesecul uscat peste amestecul lichid si am amestecat cu ajutorul unui tel.
Compoziția rezultată am lăsat-o deoparte pentru 10 minute. Dacă mai este nevoie de făină puteți completa cu 1-2 linguri de făină albă.
Am transferat compoziția într-un vas termorezistent, tapetat cu hârtie de copt, iar e deasupa am adăugat cireșele fără sâmburi.
Vasul l-am introdus în cuptorul încins la 160 de grade, unde a stat 40 de minute. În ultimele 10 minute am crescut temperatura cuptorului la 165 de grade.
A se nota că textura nu este una pufoasă ca a pandișpanului clasic, însă și sațietatea își spune cuvântul. Două bucăți sunt suficiente pentru a vă satisface pofta unui dulce nevinovat.
Sper să vă încânte și pe voi rețeta, iar dacă o veți încerca nu uitați să îmi lăsați impresiile voastre în rubrica comentarii.
Bine, voi îl veți lăsa să se răcească puțin înainte de a fi tăiat. Eu nu am avut destulă răbdare și am tăiat repejor din el, atât de mult îl ador!
Cu drag,
D
Sima Silvia
Ca de obicei, ma incantati cu diversitatea retetelor si cu gusturile deosebite. Mai ales ca tineti cont ca ingredientele sa nu ingrase. Va felicit si va doresc sa nu renuntati!
danielaniculi
Va multumesc din suflet! Ma bucur ca va inspira ideile
Escorte.pro
Aspectul acestui pandispan cu cirese si faina de ovaz m-a incantat si nu pot decat sa ma bucur ca exista retete delicioase care sa ne ajute sa avem grija de stilul nostru de alimentatie mai sanatos! Multa bafta cu aceasta reteta! 🙂
Anonim
Felicitări!
Super faina rețeta.
Mulțumim pentru idee!
danielaniculi
❤️ cu bucurie si daruire! Multumesc si eu pentru sustinere
Raluca
Oare în loc de laptele de cocos se poate folosi și lapte de ovăz?
danielaniculi
Se si poate renunta la el, eu am adaugat o banana in plus si un ou 🙂