Dacă nu ar necesita atâta bătaie de cap la spălat, vă spun sincer că aș putea mânca gălbiori mult mai des. Când vine vorba de gălbiori sunt cei mai pretențioși și se spală cel mai greu.
Eu îi țin cam 10 minute în apă, apoi îi clătesc, le pun altă apă curată și îi iau la mână, bucată cu bucată până îi spăl complet. La final îi las într-o sită să se scurgă de excesul de apă.
De cele mai multe ori i-am gătit simplu, trași în tigaie cu usturoi și serviți cu mămăliguță. De acestă dată m-am gândit să îi pun în tablou și cu alte alimente nutritive și gustoase, precum năutul și o mână de paste proaspete, în cazul meu papardelle.
Pentru a pregăti rețeta am folosit următoarele ingrediente:
- 250 g gălbiori
- 1 conservă (400 g) năut
- mix de frunze
- 4-5 căței de usturoi
- 50-60 ml smântână pentru gătit
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Am spălat, curățat și bibilit gălbiorii, după cum am povestit mai sus, apoi i-am feliat, mai bine zis i-am dat pe jumate. Am curățat cățeii de usturoi, iar într-o tigaie mai mare m-am apucat să asamblez toate ingredientele după cum urmează:
- Am adăugat 1 lingură ulei de măsline și usturoiul tocat.
- Peste usturoi am adăugat gălbiorii pe care i-am lăsat 10 minute la o temperatură mai mare
- Năutul bine scurs a ajuns și el în tigaie împreună cu gălbiorii și usturoiul.
- Am adăugat mixul de frunze (eu am folosit prestigio de la Lidl România), smântâna pentru gătit și zeama de lămâie.
- Am fiert pastele, le-am scurs și le-am adăuagt la final.
- Înainte de a servi, verificăm dacă mai este nevoie de sare, piper sau alte condimente.
Atât de simplu. Rețeta este și pe Instagram, în varianta video.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns