
RULOURI DE DOVLECEI CU RICOTTA
Dacă ai încercat toate rețetele pe bază de dovlecei și te-ai plictisit sau dacă nu știi în ce variantă savuroasă să-i mai integrezi, ei bine, scoate o foaie de hârtie și notează ingredientele pentru că această rețetă pe lângă faptul că este extrem de gustoasă și fresh, se pregătește foarte ușor și nu necesită o tonă de ingrediente.
Dacă acum câțiva ani (mulți ani) credeam că dovleceii sunt doar pentru a se mânca pane cu mujdei de usturoi, de când experimentez mai mult, am descoperit o mulțime de combinații interesante. Am să vă mai las câteva link-uri și la finalul rețetei, pentru că am mai scris pe blog de-a lungul timpului.
Acum să vă povestesc despre aceste rulouri de dovlecei care sper să vă cucerească și pe voi.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 250 g ricotta
- 1 ou
- 3 căței de usturoi
- sare și piper (după gust)
- 2 linguri de parmezan ras
- 150 g pastă de tomate cu busuioc
Mod de preparare:
Pentru a felia dovlecelul eu m-am folosit de o mandolina. Cu atenție să nu alunece și să facem vreun accident nedorit la degete.
Cu mandolina am obținut fâșii egale, ceea ce este de dorit pentru această rețetă.
Am transferat fâșiile de dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am stropit cu ulei de mălsine. Am introdus tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru apriximativ 8-10 minute.
Cât timp cuptorul a fost în acțiune, eu am pregătit umplutura. Am amestecat ricotta (bine scursă) cu cățeii de usturoi zdrobiți, sare și piper, 1 ou și cele 2 linguri de parmezan ras. Eu îl folosesc pe cel de la Lidl- Milbona.
Când cuptorul a dat de veste că au trecut minutele, am scos tava și am lăsat dovleceii să se răcorească puțin, apoi am adăugat umplutură și am rulat. Cam o linguriță de umplutură este de ajuns, iar când rulați nu fiți foarte agresivi să nu iasă umplutura.
Într-un vas termorezistent, am adăugat sosul de roșii cu busuioc, apoi am transferat rulourile de dovlecei peste care am mai adăugat niște parmezan. Puteți folosi mozzarella, ceea ce va oferi o variantă mai cheesy a rețetei.
Am introdus vasul în cuptor pentru 12 minute la aceleași 180 de grade.
Eu am servit și imediat după ce au fost gata, dar și reci. La fel de gustoase, dar și potrivite pentru o masă de prânz la birou.



Cu drag,
D
Vezi aici și alte rețete:
Lasă un răspuns