
CHIFTELUȚE DE CURCAN CU LEGUME LA CUPTOR ȘI OREZ DE CONOPIDĂ
M-am gândit că v-ar fi foarte practic să las aceste două rețete minunate, într-un singur articol, mai ales că ambele sunt foarte ușor de preparat.
La mine în bucătărie nu s-a mai văzut o pârjoală clasică de foarte mulți ani. Asta nu înseamnă că dacă mi se ivește ocazia nu gust 1-2 bucăți, dar tocmai de aceea le las pentru ocazii speciale. Cum am spus de foarte mult, cât timp în mod normal există un stil de viață echilibrat, excepțiile nu se pun la socoteală.
Eu pregătecs chifteluțe din carne de curcan, de cele mai multe ori, ies suculente, sunt foarte gustoase și nutritive, nu băltesc în ulei și merg de minune integrate în tot felul de combinații. Să mai spun și cât de practice sunt pentru caserola de prânz?
Eu le-am pregătit pentr cină, alături de un orez de conopidă, iar Domnul B și-a luat și a doua zi la birou.
Pentru chifteluțe am folosit următoarele ingrediente:
- 1 kg carne tocată de curcan
- 1 ceapă albă
- 1 dovlecel dat pe răzătoare
- 1 morcov mare dat pe răzătoare sau 2 de mărime mai mică
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel (tocat mărunt)
- sare
- un strop de piper
- 1 ou
Am amestecat ingredientele din care am format biluțe pe care le-am însirat într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, și le-am pulverizat cu un strop de ulei de măsline.
Am introdus tava în cuptor, la 180 de grade pentru 45-50 de minute. Aici timpul poate varia, puteți crește temperatura și reduce timpul de coacere la 40 de minute, dar eu prefer o temperatură mai mică, așa ies și mai suculente.
Cât au stat chifteluțele la cuptor, m-am ocupat de conopidă.
Pentru orezul de conopidă am folosit:
- cam trei sferturi de conopidă (am mai păstrat și pentru diverse salate, voi o puteți folosi pe toată)
- pătrunjel
- usturoi (opțional)
Mod de preparare:
Am rupt conopida în buchețele, după ce am spălat-o în prealabil. Am tamponat-o cu prosoape de hartie să se absoarbă excesul de apă, apoi am mărunțit conopita cu ajutorul unui robot. Nu am încercat cu răzătoare, este foarte probabil să funcționeze și astfel.
Într-o tigaie am pus 2 linguri ulei de măsline, am adăgat 3 căței de usturoi și i-am agitat puțin, apoi am adăugat orezul de conopidă și sare. Am menținut-o pe foc pentru câteva minute, iar la final i-am adăgat pătrunjel tocat.
Cu aceste doua rețete am format farfuria finală.
Chifteluțe suculente și orez de conopidă lângă care am adăugat și o sursă de grăsime, 1/2 avocado.




Cu drag,
D
Buna! Arata super! As vrea sa stiu daca dovlecelul trebuie scurs de zeama sau se foloseste ca atare. Multumesc! 🙂
Ce inseamna orez de conopida?
E detaliata reteta 🙂
Buna! Penteu acestea nu l-am scurs