Pulled pork, bucata aceea de carne pe care o condimentezi bine de tot și o lași la cuptor o vreme bună (eu o las cam 8 ore), la temperatură scăzută, apoi cu furculița o faci zdrențe și abia aștepți să te așezi la masă. Dar ca de fiecare dată, rămâne destulă carne, iar pentru a ieși din monotonie, dar mai ales pentru a evita *risipa alimentară, am venit să îți arat 3 rețete prin care poți integra carnea, pregătit astfel și o caserolă pentru prânzul de la birou.
Împreuna cu Lidl România, în fiecare lună vă prezentăm idei despre cum putem folosi conștient alimentele pentru a preveni risipa alimentară, iar pe Instagram este o întreagă colecție ”CUM SĂ”, cu un simplu hastag poți găsi toate matrialele din aceasta categorie 🙂
Domnul B este marele iubitor de carne din familia noastră. Eu am rărit consumul, trebuie să recunosc, dar asta nu înseamnă că nu gătesc întotdeauna și combinațiile lui preferate. Burgeri cu pulled pork sau boluri cu orez, carne și legume am tot făcut, însă de această dată m-am gândit să vă arăt și alte combinații delicioase și foarte ușor de pregătit.
1.Cartofi Hasselback
Se spală bine cartofii în apă cu bicarbonat, apoi se feliază stil acordeon având grijă să nu duceți cuțitul până jos.
Se condimentează cu sare și piper, apoi se stropesc cu ulei de măsline, iar vasul intră în cuptorul încins la 180 de grade, pentru 60 de minute. La jumătatea timpului, este necesar să mai stropiți cartofii cu puțin ulei.
După cele 60 de minute, integrăm carnea mărunțită printre feliile de cartofi (va las la final link și către un material video pentru a înțelege mai bine). Am presărat pe deasupra un amestec de mozzarella cu cheddar, și am reintordus vasul în cuptor pentru încă 10 minute. Timp în care brânza se topește frumos și totul capătă un aspect apetisant.
A doua rețeta în care poți integra niște pulled pork este:
2. Quesadilla
Probabil una dintre cele mai bune alegeri atunci când vrei să salvezi tot felul de resturi de legume, carne și brânzeturi. Eu am folosit carnea, de această dată, pe care am amestecat-o cu o 1/2 conservă de fasole boabe, 1 ceapă roșie, 2 castraveți murați și un strop de ardei iute.
Într-o tigaie am pus o lipie graham, pe jumătate din aceasta am adăugat amestecul pregătit, am completata cu mozzarella rasă și am acoperit cu cealaltă bucată de lipie.
Am întors de pe o parte pe alta pentru a mă asigura că se rumenește bine de tot.
Combinația asta merge bine și la un party cu prietenii, iar dacă îi pui și 1-2 sosuri alături, e perfect. Eu am pregătit un sos de iaurt cu usturoi, însă cu siguranța se potrivește și ceva sos de roșii.
A treia rețetă etse mai fresh, perfectă și pentru caserola de prânz.
3. Salată de varză cu morcovi, migale tocate și lime
Pentru rețeta de salată nu pot decât să vă zic că morcovii i-am feliat cu un peeler, iar varza am tocat-o mărunt. Nimic mai simplu 🙂
Vezi aici varianta VIDEO a acestui material consistent!
Care dintre rețete te atrage cel mai mult?
Te-a ajutat acest material, aștept cu interes comentariile tale 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns