Cu acest plan alimentar bifăm primii pași către mult așteptata primăvară, pentru că abundența de culori intense a început să își facă apariția la raioanele din Piața Lidl, iar eu am profitat din plin să pun în meniu preparate bogate în legume și verdețuri. Nu mai spun cât abia aștept să trecem pe un meniu integral de primăvară.
Ca de fiecare dată am găsit în Piața Lidl tot ceea ce aveam nevoie pentru a pregăti mesele planificate pentru o întreagă săptămână; colecția de fructe și legume este variată. Este adevărat că eu pun în coșul de cumpărături și destul de multe alimentele certificate Bio Organic, și mă bucur că Lidl are o categorie tot mai mare de produse pentru care nu au fost utilizate îngrășăminte chimice, hormoni, antibiotice sau organisme modificate genetic.
Calitatea produselor este prioritară, iar prin alegerea acestor sortimente, aleg să gătesc cu ingrediente ce au valoare nutritivă mai ridicată.
Într-o lume în care informațiile se schimbă de la o zi la alta, ceea ce ieri era considerat sănătos, astăzi este considerat nociv, eu am ales să rămân în zona de echilibru, punând calitatea ingredientelor pe primul loc, fără alegeri extreme de schimbări în alimentație, fără excese, doar mâncare gătită simplu și rapid.
Din Piața Lidl poți alege în funcție de preferințe, ceea ce mi se pare important de menționat, întrucât sunt oferte pentru toate gusturile și buzunarele.
O mare parte din produsele din coșul de cumpărături ce sunt alese din Piața Lidl, sunt baza mâncărurilor pe care le pregătesc, dar și majoritatea gustărilor pe care le trec în planul alimentar conțin fructe sau legume, desigur sunt și gustările pe bază de lactate sau nuci, dar acum aveam în discuție alegerile proaspete.
Din când în când îmi place să vă iau cu mine la cumpărături, să ne plimbăm printre raioanele Lidl, și să vă arăt toate alimentele pe care le iau cu mine acasă :-), iar pentru acest material plin de culoare și energie, am să vă invit pe Instagram.
Vă spuneam și în planul alimentar al lunii ianuarie, că m-am gândit să vă las menționate și mesele Alexiei, pentru că are gusturi mai diferite, și inspirată din schimbul de comentarii din social media, îmi dau seama că în multe familie se regăsește această problemă în care copiii/adolescenții au cu totul alte preferințe alimentare. Pentru mine contează valoarea nutritivă a meselor ei, și chiar dacă există preferințele pentru paste sau alți carbohidrați, am grijă să îi amintesc de importanța echilibrului și de includerea tuturor categoriilor de alimente, cu atât mai mult cu cât face sport.
Sper să vă ajute și aceste idei pe care le-am menționat, mai mult decât atât m-aș bucura să împărtășiți din experiența voastră cu alimentația adolescenților, mai ales că traversează o perioadă interesantă și din acest punct de vedere, iar eu sunt sigură că fiecare experiență contează și poate fi de ajutor pentru cititori.
Acum să trecem la propunerile pe care le-am pregătit într-una din săptămânile lunii februarie.
Să vă fie inspirație și de un real ajutor în privința organizării meselor, pornind de la lista de cumpărături și până la pregărirea rețetelor.
Ziua 1:
Masa 1: iaurt grecesc cu granola și zmeură bio/ pentru Alexia smoothie cu iaurt grecesc, afine, ovăz și curmale Alesto
Masa 2: 1 banană
Masa 3: shakshuka/ pachet pentru Alexia – omletă cu parmezan + ridichi, ardei și roșii
Masa 4: crudități (morcov + castravete)
Masa 5: salată de broccoli cu baby spanac, fistic și măr + chifteluțe de năut/ pentru Alexia măsline pane și salată (roșii, castraveți, ardei, ceapă, porumb, mozzarella)
Ziua 2:
Masa 1: smoothie cu avocado, spanac, banană și ovăz/ Alexia suc de morcovi + waffles cu zucchini și brânză feta
Masa 2: nuci pecan/ pentru Alexia banană + portocală
Masa 3: supă minestrone și chifteluțe de năut/ chifteluțe de năut cu fasole verde pentru caserola Domnului B
Masa 4: chec vegan cu banane și cacao
Masa 5: ciuperci sote cu salată de pătrunjel/ pentru Alexia salată de pătrunjel și cartofi la airfryer
Ziua 3:
Masa 1: cottage cheese pancakes și suc de apio
Masa 2: ananas/ măr și banană pentru Alexia/ chec pentru Domnul B
Masa 3: supă minestrone
Masa 4: 1 felie de chec cu banane
Masa 5: file de biban cu piure de cartofi și fenicul tras la tigaie
Ziua 4:
Masa 1: omletă cu ceapă verde și mărar/ pentru Alexia omletă cu parmezan
Masa 2: 1 măr/ pentru Alexia banană și portocală la pachet
Masa 3: salată verde cu ridichi, ceapă verde, ardei, castraveți, avocado și 1 felie de pâine cu pastă de pește/ pentru Alexia salată de ton cu legume
Masa 4: 1 kefir/ pentru Alexia terci de ovăz (masa de după antrenament)
Masa 5: legume la cuptor (cartof dulce, morcov și păstârnac) cu șnitzel vienez din mușchiuleț de porc/ pentru Alexia snitzel vienez cu castraveți murați
Ziua 5:
Masa 1: smoothie cu fructe de pădure și granola
Masa 2: 1 măr / gustare Alexia (portocală și kiwi)
Masa 3: toast cu somon afumat și ou fiert + salată de conopidă
Masa 4: mix de nuci
Masa 5: legume la cuptor (fenicul, morcov și păstârnac) cu fasole bătută + șprot pane (la cuptor)/ Alexia chifteluțe de zucchini cu morcov și garnitură de orez
Voi ce alegeri faceți atunci când vine vorba de fructe și legume?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns