CIORBĂ DIN MIX DE CIUPERCI (DE POST)/ CIORBĂ FALSĂ DE BURTĂ
Pot începe prin a vă povesti despre cât s-a distrat Domnul B auzind ce gătesc cu atâta interes. Ciorbă falsă de burtă, zic eu. Și uite așa nu se mai oprea din hăhăială pe seama mea.
Dar cum să-i spun dacă seamănă cu cea de burtă, doar că îi lipsește burta, smântâna și oul, pentru că ce să vezi, mai e și de post.
Cum nu scriu pentru cei din categoria ”Gică contra” și scriu pentru cei care au aproximativ aceleași plăceri culinare ca ale mele, sper ca această rețetă să vă încânte și să vă determine să o pregătiți pentru că nu e deloc vreo mare bătaie de cap, iar gustul este divin.
Ca o notă, înainte de trece la rețetă, cine s-a arătat mega încântat de rezultat?
Evident, Domnul B care a mărturisit că dacă ar fi gustat din ciorbă legat la ochi, ar fi jurat ca e de burtă.
Eu am folosit un mix de ciuperci, însă puteți folosi doar pleurotus, sau doar champignon, eu am cumpărat o caserolă de pleurotus, una de ciuperci shiitake și una de ciuperci oyster.
Hai să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 300 g ciuperci pleurotus
- 300 g ciuperci shiitake
- 200 g ciuperci oyster
- 3 morcovi
- 1 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță boia dulce
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 conservă lapte de cocos (eu am ales varianta light)
- 5-6 căței de usturoi
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- oțet
Mod de preparare:
Am spălat ciupercile și apoi le-am feliat. Morcovii i-am dat pe răzătoare, puteți adăuga și ardei kapia, apoi i-am înăbușit într-o oală în care am adăugat cele 2 linguri de ulei de măsline.
Am adăugat acum și condimentele, apoi am completat cu apă.
Când apa a început să fiarbă, am adăugat ciupercile. Fie le puteți rumeni împreună cu morcovul, fie le adăugați ulterior.
Am acoperit oala cu un capac și am lăsat la foc mediu pentru 20 de minute.
Într-un castron am amestecat usturoiul, dat prin presă, împreună cu laptele de cocos și fulgii de drojdie inactivă, dar și 2 linguri de oțet.
Am adăugat amestecul în oală, am gustat să văd dacă mai are nevoie de ceva și asta a fost tot.
Am mai avut tentative și altă dată, însă varianta aceasta clar este cea câștigătoare.
Aștept impresii de la voi, indiferent dacă optați pentru varianta de post sau o variantă clasică dreasă cu ou și smântână.
Dacă a mâncat până și Alexia, se semnul cel mai bun. Fără ciuperci, dar ea și ciorba de burtă oricum o comanda fără burtă. Sau de văcuță, fără văcuță, și tot așa, dar ne oprim cu exemplele că intrăm într-o altă zonă. Important este că a băut nișe zeama de aici, și i-a plăcut 🙂
V-am lăsat aici și VARIANTA VIDEO
Cu drag,
D
Lasă un răspuns