Una dintre cele mai virale rețete, de pe canalele mele de social media, este aceasta, șprot crocant la cuptor, perfect a fi servit cu o porție de mujdei de usturoi și o garnitura potrivită. Poate că vă orientați către o fasole verde sau clasica mămăliguță, cert este că gustul peștișorilor este ireal de bun pentru o variantă pregătită la cuptor.
Am cumpărat șprot congelat, se găsește inclusiv în magazinele Lidl la pungi de 1 kg. Singura parte mai complicată este curățarea peștișorilor. La noi în familie, acest task îi revine Domnului B, și are tehnica lui, îl curăță când încă sunt ușor congelați pentru că se manevrează mai ușor.
După ce au fost curățați, îi trecem prin apă rece, apoi se lasă la scurs într-o sită.
Cum am procedat:
Într-un vas am amestecat câteva linguri de mălai cu făină, sare și un strop de paprika, apoi am trecut șprotul prin acest amestec și l-am întins într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Am încins cuptorul la 230 de grade, unde am introdus tava, nu înainte de a pulveriza un strop de ulei de măsline pe deasupra pentru a prinde o crustă crocantă și aurie.
Am ținut șprotul la cuptor pentru 20 de minute, timp în care se rumenește bine de tot.
Noi îl servim cu fasole verde.
Vă las și variantele video, avem atât postare pe instagram, cât și pe tiktok
Cu drag,
D
Elena Mocanu
Am incercat reteta. A iesit perfect! Multumesc!
TrustLink
Imi place mult aceasta reteta de sprot crocant la cuptor! Este perfect pentru o cina usoara si gustoasa, mai ales alaturi de o portie de mujdei de usturoi si o garnitura potrivita. Curatarea pestilor poate fi o provocare, dar cu tehnica lui Domnului B, totul devine mai usor. Am incercat si eu reteta si a iesit delicioasa. Multumesc pentru variantele video, m-a ajutat sa inteleg mai bine etapele. Cu drag, D.
danielaniculi
❤️ Ce bucurieee!!!! Yyey
Dana
Deliciuuuu,cu mujdei de usturoi (facut cu sare,zeama lămâie,puțin ulei și apă)! Pregătesc pentru a doua oară… 70 peștișori în pungă de la Lidl
Simona
Vreau să încerc și eu această rețetă
danielaniculi
Cred ca in vara asta o sa facem si mai des 70 de pestisori deci! Multumim