MORCOVI LA CUPTOR CU DIP DE BRÂNZĂ
Nu îți imaginezi cât de bună este combinația asta până nu iei prima bucățică de morcov și descoperi cât de aromat, perfect echilibrat și super gustos poate fi un preparat atât de simplu.
Este categoric o rețetă care se pretează atât pentru mesele festive, cât și pentru a avea un snack nutritiv la îndemână.
Este o rețetă cu un timp mic de preparare, deloc complicată, așa că mă aștept să o integrați negreșit pe lista voastră. Cu siguranță e genul de combinație care va surprinde plăcut, o veți regăsi și în planificarea alimentară pe care o pregătesc pentru această lună, și pe care nu trebuie să o ratați, mai ales că avem în focus și propuneri pentru masa de Paște.
Să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 7-8 morcovi de mărime medie
- 1 căpățână de usturoi
- sare
- oregano
- ulei de măsline
- 200 grame brânză de capră în saramură (eu am folosit Milbona de la Lidl România)
- 2 linguri iaurt grecesc
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Mai întâi am spălat și curățat morcovii. Pentru că am avut niște morcovi decenți ca și dimensiune i-am lăast întregi, mai puțin unul pe care l-am tăiat pe jumătate. Îi puteți tăia pe jumătate dacă sunt prea mari sau puteți folosi sortimente de tipul baby morcov.
Am condimentat morcovii cu sare și oregano, apoi i-am stropit cu ulei de măsline.
Am tăiat căpățâna de usturoi la jumătate și am pus jumătățile în vasul de cuptor alături de morcovi.
Morcovii i-am rumenit în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, iar după ce aceștia au fost gata, am lăsat usturoiul să se răcească pentru a putea pregăti crema de brânză.
Într-un mini tocător, am adăugat brânza de capră, iaurtul grecesc, cățeii de usturoi copți, zeama de lămâie (opțional) și un strop de ulei de măsline.
Am mixat ingredientele, iar compoziția am transferat-o într-o farfurie, peste care am adăugat morcovii, iar la final am presărat puțină verdeață.
Rezultatul final?
Eu mi-am spus părerea mai sus, acum aștept impresii de la voi.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns