Una dintre cele mai interesante salate din ultima vreme este de departe combinația aceasta în care varza de bruxelles a fost vedeta, iar aici vă vorbește un om care nu are neapărat o relație deosebită cu acest aliment. Varza de bruxelles are nevoie să fie integrată în meniu sub forma unor rețete echilibrate pe parte de arome ca să fie plăcută la gust, iar felul în care s-au potrivit ingredientele folosite astăzi, m-a surprins plăcut.
Interesantă, plină de vitamine și nutrienți de calitate, dar și foarte ușor de pregătit, salata asta e de încercat chiar dacă nu ești mare fan varza de bruxelles, vei rămâne plăcut surprins.
Am folosit:
- 300 grame varză
- 1 măr verde
- 1 lingură merișoare uscate
- o mână nuci pecan
- 1 linguriță miere de albine
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar dijon
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Cum am procedat:
Am tocat varza cu un cuțit, cât am putut de mărunt, nu exagerat, și am opărit-o cu apă fierbinte, nu am fiert-o. Doar am opărit-o, adică am adăugat apă clocotită peste ea și am lăsat-o 2-3 minute, apoi am scurs-o.
Într-un castron am adăugat un măr verde feliat subțire, 2 linguri de merișoare, câteva nuci pecan și apoi am adăugat varza scursă de excesul de apă.
Separat am amestecat ingredientele pentru dressing: ulei de măsline, miere, zeama de lămâie, muștarul și condimentele. Am amestecat bine toate ingredientele apoi am turnat licoarea peste salata plină de culoare.
Simplu, delicios și sănătos.
Pentru varianta VIDEO a acestei rețete vă aștept pe pagina de instagram.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns