Nici nu știu cum să încep să vă povestesc despre această supă pentru a înțelege exact la ce gust să vă așteptați. De fapt mă aștept să o pregăteasca cineva care iubește dovleacul așa cum îl iubesc eu 🙂
Am servit o prietena cu această supă pentru că i-am spus doar supă de linte, însă ceva nu îi ieșea, iar atunci când i-am explicat că are și dovleac s-a terminat, s-a dat deoparte și m-a rugat să nu mă supăr dar pentru prima oară este nevoită să mă refuze pe motiv că nu îi place dovleacul… așa că depinde de preferințele voastre în materie de gust și arome.
Eu folosesc la astfel de supe atât scorțișoara cât și turmericul sau ghimbirul, astfel încât să am un echilibru în farfurie.
Nouă ne place dovleacul așa că nu ne-a deranjat deloc situația de față.
Se face foarte simplu iar necesarul de ingrediente este unul minim după cum urmează!
Ingrediente:
- 600 g dovleac (plăcintar)
- 100 g linte roșie
- 1 sfert lșinguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 5 căței de usturoi (mărime mică)
Mod de preparare:
Când ai doar câteva ingrediente lucrurile merg foarte bine. Dovleacul l-am curățat și l-am tăiat în cuburi de mărime potrivită, apoi l-am amestecat, direct în oala pentru supă, cu 2 linguri de ulei de măsline și restul condimentelor, apoi l-am lăsat a10 minute la foc potrivit, cât să se înăbușească.
Lintea am spălat-o foarte bine sub jet de apă rece până când apa a început să fie curată.
Am adăugat 1 l de apă în oală, iar când a a atins punctul de fierbere am adăugat lintea, am acoperit oala cu un capac și am lăsat pe foc 20 de minute. Am mai completat pe parcurs cu încă 300 ml apă, iar la final am adăugat un cub de unt.
Am servit cu zeamă de lămâie și fâșii de parmezan, ar fi mers la fel de bine niște bacon însă nu am avut.
Într-o altă zi am pus în supă două linguri de orez (rămăsese un rest de la cină) așa că l-am folosit inteligent și nu l-am aruncat pentru că țin mult la ideea de a spune NU risipei alimentare!
Am avut 6 poții generoase de supă pe care le-am terminat și cu siguranță este o combinație pe care eu o voi repeta.
Este o rețetă gata în 30 de minute, deci super rapidă, foarte gustoasă și nutritivă. Posibilităție de topping sunt numeroase, după cum am spus:
- parmezan
- bacon
- orez salbatic
- zeamă de lămâie
- pătrunjel/ coriandru proaspăt
- nuci/semințe de cânepă sau semințe de in
Cu drag,
D
Alina Balan
Eu iubesc dovleacul, am mai incercat combinatia dovleac-linte rosie si mi-a placut (cu ceva mai multe ingrediente si fara sare, facuta pt bebe).
Dar cautam si ceva ultra-rapid, cu ingrediente putine, ca sunt mereu contra cronometru si nu am nici viteza, nici chef mereu de curatat-tocat ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, etc. 🙂
Asa ca reteta asta suna minunat 😀 O sa o incerc si in varianta cartof dulce-linte. Cu siguranta or sa ne placa ambele 🙂
danielaniculi
YUMIIIIII!!! ASTEPT SA IMI SPUI CUM A MERS VARIANTA ASTA 🙂
Bia Bianca
Supa aceasta este dementiala . Initial trebuia sa fac o supa crema de brocoli, negasind brocoli am dat o cautare ce supe sunt la tine pe blog si uite asa am ajuns la aceasta supa dementiala , care, nu doar ca-mi place mie dar ii place si sotului meu ceea ce este un lucru wowww. Super reteta. Felicitari. ps: am mancat-o cu parmezan si pt un strop de acru am pus vitamina c pulbere
danielaniculi
Yeeyyyy!! Cand place tuturor asta e bucuria maxima. Simti acelasi lucru??
Interesanta ideea cu vitamina C, nu am mai auzit. Dar probabil e la gust ca atunci cand pui multa lamaie. Eu pun destula lamaie :-))
Bia Bianca
da foarte bine ai spus. e bucuria maxima , mai ales cand vine de la persoanele dragi care greu accepta mancare diferita fata de cea traditionala. Ce zici, azi fac din nou supa si sotul e chiar incantat. Bonus , voi pregati si fritatta cu zucchini . Cu vitamina C am imbinat utilul cu placutul , oricum trebuia sa o beau si da este acrisoara ca si cand e mai multa lamaie. Multumesc pt retetele bune si sanatoase ❤
danielaniculi
Aiiii!! Astept vesti despre fritatta! Putin cate putin incep si ai nostri sa descopere mancarurile simple si gustoase, trebuie doar sa ramanem perseverenti 🙂