Nu știu de ce lipsesc de pe blog o mare parte dintre rețetele mele preferate, poate pentru că îmi par cele mai simple, poate pentru că e plin internetul cu multe dintre ele, dar astăzi m-am trezit cu gândul de a scrie cum pregătesc eu creveții saganaki și de ce e bine să ai la îndemână niște creveți 🙂
Bine, cât timp ai creveți în frigider, clar gătești ceva bun, dar această combinație îmi place prin gama variată de arome și simplitatea modului de preparare.
La capitolul creveți folosesc fie creveți proaspeți pe care îi curăș, fie sortimentul de creveți congelați de la Lidl Romania, vă las fotografie mai jos pentru a identifica mai ușor ambalajul. I-am ales în primul rând pentru acreditarea ASC și vă reamintesc despre importanța acestor acreditări ASC/MSC de pe produsele din pește. Mențiuni care atestă faptul că peștele provine din pescuit sustenabil și există certificare. Aceste certificări oferă garanția că peștele nu vine din medii poluate sau din zone pentru care nu există suficiente date.
Dar zic să ne apucăm de rețetă și să începem cu începutul.
Ingrediente:
- 500 g creveți (decorticați)
- 3-4 căței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei kapia
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 conservă roșii cuburi
- 200 g brânză feta
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie încăpătoare am adăugat 1 lingură ulei de măsline și pasta de tomare, și am inăbușit puțin usturoiul mărunțit împreună cu ceapa roșie și ardeiul kapia feliat subțire.
Am adăugat roșiile din conservă, dar și câteva roșii cherry care nu mai rezistau mult, așa că le-am salvat în această rețetă.
Am adăugat creveții, decorticați și decongelați (de această dată).
Peste toate acestea am completat cu o mână de busuioc, ador busuiocul în acest preparat, mi se pare că vine cu o acea explozie de arome care completează de minune o combinație perfectă de ingrediente.
Am lăsat preparatul pe plită pentru 10 minute, apoi am transferat tot amestecul într-un vas termorezistent și am mărunțit brânza feta pe deasupra.
Am introdus vasul în cuptorul încins la 200 de grade, unde l-am lăsat pentru 25-20 de minute, cât să se rumenească frumos brânza.
Atât de simplu, extrem de gustos. Nu uitați de niște pâinică prăjită 🙂
Dacă fierbi un orez, îți poți pregăti și o minunăție de caserolă pentru masa de prânz de a doua zi. Asta dacă mai rămâne ceva de la cină 🙂
Notă:
Știu că nu este o rețetă originală grecească. Habar nu am dacă ei pun usturoi sau busuic, dar această rețetă este combinația pe care eu o găsesc delicioasă.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns