De cativa ani imi place sa imi petrec ziua de nastere in alta tara, pentru ca vacanta in familie este un dar care ramane in suflet timp indelungat.
Desi organizarea este intotdeauna o nebunie, am avut mereu parte de vacante frumoase, pentru ca am fost alaturi de cei dragi, alaturi de care m-am bucurat cum trebuie de prezent, de frumusetile pe care le-am descoperit in drumul nostru, de oamenii care ne-au fost alaturi si nu in ultimul rand de mancarea savuroasa.
Anul trecut mi-am petrecut ziua de nastere intr-un city break minunat la Viena: am luat orasul la picior, umbland pe stradutele pline de istorie, ratacind pe la metrou si incurcand statiile de tramvai. Astfel am fost nevoiti nu de putine ori sa ne oprim infometati la o ghereta in colt de strada, sa ne rasfatam papilelele cu preparatele locale si sa ne recuperam fortele pentru a continua seria descoperirilor.
Mancarea stradala face parte din viata noastra inca de cand eram pustani si mergeam la mare, unde intepeneam cate 30 minute la coada pentru o shawarma, porumb fiert sau hamsii cu mujdei, asadar nu am avut prea mari mustrari de constiinta sa ne delectam si cu alt tip de preparate.
Prima oprire pe care am facut-o dupa ce ne-am instalat la hotel a fost, evident, pe renumitul bulevard Mariahilferstrasse, unde am servit o cafea delicioasa. La Viena, cafeneaua este o institutie ce trebuie respectata si tratata ca atare. Veti descoperi o gama variata de bauturi pe baza de cafea in meniuri, alegeti ce vi se pare ca suna mai interesant sau apelati la ajutorul chelnerului. Eu merg cu incredere pe recomandarile localnicilor si nu am regretat niciodata.
Unul dintre deliciile vieneze pe care le-am savurat cu placere, chiar pe 8 iunie, de ziua mea, la Palatul Schonbrunn, a fost strudelul de mere, cu sos de vanilie din belsug. Am mai ciocnit in cinstea mea si a familiei noastre, pentru ca aniversam si casatoria noastra, si o cafea, a carei aroma era sporita de frumusetea impunatoare a orasului.
Cea mai trasnita experienta culinara stradala am avut-o tot la Viena, unde ne-am delectate papilele cu diverse sortimente de… ”pacate culinare”.
Este vorba despre renumitul wurst pe care il gasesti in Viena la orice pas, oricat l-ai evita, este imposibil sa nu iti apara in cale, sub diverse forme: picant, cu cascaval sau carnacior, alb, servit cu paine si mustar.
Nu am reusit sa facem un top al celor mai delicioase (a se citi decadente) sortimente, pentru ca sunt la fel de buni peste tot. Fie ca am mancat in centru, sau pe la statii de metrou marginase, gustul este acelasi, mi-nu-nat! Musai sa testati tot ce inseamna wurst in Viena, apoi spalati cu o bere rece si intre doua mese opriti la o cafenea. Am fost la un pas de a manca wursti si la micul dejun, Dumnezeule, atat de buni sunt!
Ce anume mi-a rascolit amintirile, va intrebati? Tocmai am terminat de rasfoit numarul de septembrie al revistei Femeia, unde se vorbeste despre acest fenomen culinar de amploare: #streetfoodcorner. Va invit sa descoperiti si voi mai multe despre acesta in clipul de mai jos si chiar in revista.
Voi ce ati mancat bun in vacantele voastre?
https://www.youtube.com/watch?v=SOV9hTHlt_8
Prietenii stiu de ce 🙂
Lasă un răspuns