Nici nu stiu cum e mai bine sa ii spun acestei salate, oua cu avocado sau avocado cu oua? 🙂
Pentru ca este pe cat de mica, pe atat de nutritiva si contine doar 3 ingrediente de calitate.
Oul este unul din cele mai hranitoare alimente de pe planeta si nu o spun eu pentru ca nu imi permit, o spun studiile de specialitate. Iar eu ii cred pe cuvand, adica serios acum, daca nici oul nu mai e bun saracul, ma apuc de mancat tantari, mai ales ca sunt de sezon, desi tot modificati genetic sunt si ei.
Oul, este bogat in vitamina A, B5, B12, B2, Seleniu, vitamina D, vitamina E, vitamina K, in concluzie cam tot alfabetul.
Daca va feriti de oua pentru ca ati crescut cu conceptia ca acesta este vinovat de cresterea colesterolului, va spun drept ca in alta parte din dieta este problema si nu 1,2 sau 3 oua consumate.
Desi el este bogat in colesterol, nu afecteaza in mod negativ valorile din sange, insa ajuta la cresterea colesterolului bun.
Bogat in Omega 3 si proteina de calitate, oul ajuta la mentinerea unui stil de viata sanatos, reducand riscul de acident vascular cerebral.
Pentru un articol mai detaliat privind cantitatea de proteina ce se regaseste intr-un singur ou, va invit sa aruncati o privire aici.
Iar avocado este dragostea mea, se preteaza la fel de bine la o masa de pranz dar si la un desert delicios, asa cum avem budinca de ciocolata cu sentiment 0 de vinovatie.
Ingrediente salata de oua cu avocado:
- 3 oua
- 1 avocado mare
- 150 g ansoa marinat
- 2 lingurite seminte de pin
Mod de preparare salata de oua cu avocado:
Greu de preparat aceasta salata, iti trebuie putin timp sa fierbi ouale si sa le cureti, dar merita tot efortul 🙂
Asadar, se fierb ouale, se lasa in apa rece pentru a fi curatate frumos si elegant , apoi se feliaza dupa bunul plac.
Avocado se curata de coaja si se taie in bucati potrivite.
Intr-un castron adaugam cuburile de avocado, ouale feliate, conserva de ansoa marinat, dar puteti folosi orice alta conserva de sardine, la mine intamplarea a facut sa am aceasta cutie pastrata dintr-o campanie Lidl Romania cu specific grecesc.
Peste oua am presarat un varf de cutit cu sumac, merge foarte bine putina boia dulce sau iute, depinde de gusturile pe care le aveti.
Nu am folosit nici ulei de masline si nici sare pentru ca am folosit un ansoa destul de condimentat.
La final am presarat semintele de pin si am servit cu asa o pofta, pe care sper sa o aveti si voi.
Sa cautati un avocado bine copt, este atat de cremos, ca nu stii ce mananci in combinatia de fata.
Eu am servit ca fel principal la masa de pranz, a fost mai mult decat suficient si satios, insa este o salata care se preteaza foarte bine si ca aperitiv la o masa festiva.
Lasă un răspuns