Am primit reclamatii grave si nu glumesc!
M-a luat sotul in colimator cum ca nu e posibil asa ceva, de atata amar de vreme eu nu am mai facut o supa in stilul meu, pai ce e asta ciorba, ciorba e la mama acasa, de la tine am pretentii! Bai, sa-mi trag palme, mi-am zis in gand! Omul chiar nu glumeste, adica lui chiar ii plac aceste ciudatenii, ba chiar este deranjat de faptul ca nu am pus suficienta scortisoara la supa.
Bine, dragul meu, sa vezi supriza ce ti-a pregatit fata pentru astazi, o supa, Dumnezeule mare ce supa am facut! Mai ca era sa pun si frisca, atat de completa este.
Nu stiu voi cum sunteti, dar eu una nu suport reprosurile si mai ales cand stam la masa, sa ne intelegem, decat probleme, mai bine la restaurant, dar nu e cazul , deocamdata 🙂
Ingredientele minune pentru Minestrone:
- 1 fir de praz
- 3 tije de apio
- 1 morcov, mai maricel
- jumatate de ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 40 g unt
- 50 ml vin alb
- 1-2 bucati de conopida
- 1 cutie fasole rosie ( 400 grame )
- 1 rosie
- 2 foi de dafin
- jumatate lingurita turmeric
- un praf de scortisoara
- un praf boia iute
- jumatate lingurita seminte chimen
- sare dupa gust
- 1 litru apa
- 60 g linte rosie
E de ajuns? Eu zic ca da.
Pe cat de multe ingrediente, pe atat de simpla este aceasta supa. Cum adica n-are cum? Are si va spun imediat ce e de facut.
Modalitate de preparare Minestrone:
Ne ocupam de legumele spalate foarte bine.
Tocam usturoiul, ceapa, prazul, apio. Taiem morcovul in rondele sau in cuburi, cum va este mai usor.
Punem uleiul de masline sa se incinga, adaugam toate legumele de mai sus si conopida maruntita, lasam focul mai domol sa nu le rumenim, adaugam condimentele si lasam asa sa palpaie pentru aproximativ 10-15 minute, avand grija din cand in cand sa mai trecem cu lingura prin oala.
Au trecut 10 minute? PERFECT, pentru ca este timpul sa adaugam vinul. Cum adica in supa? Pai in supa punem vinul, doar nu il servim separat.
Cum spuneam, turnam vinul si adaugam untul, foile de dafin si rosia taiata in cuburi.
Ne bucuram cateva secunde de mireasma ce ne-a invadat bucataria, o combinatie de condimente puse foarte bine in valoare prin adaugarea vinului alb. O nebunie…
Adaugam apa, fasolea rosie din conserva, si lintea spalata sub jet de apa rece.
Lasam supa sa fiarba pentru 25 de minute, in functie de cat de repede va fierbe lintea, atunci supa este pregatita pentru a fi servita.
Eu una, nu am rezistat asa ca primul lucru dupa ce am inchis flacara a fost sa imi pun intr-un bol pentru a se racori putin.
Cum poate fi aceasta conopida in supa, CURCUBEU!
O supa pe care o recomand cu toata caldura si cum bine a spus Raluca, un bol de sanatate in toata regula.
Sunt tare curioasa sa imi spuneti daca a iesit buna si daca ati schimbat ceva la reteta, sa ne impartasiti ce anume.
Ca sa fie masa, masă, puneti alaturi un pahar de vin alb, stiu eu ca v-a ramas gandul la el 🙂
Pofta mare!
Ramona
Buna, Doresc sa fac si eu aceasta supa, însă nu stiu daca vinul din ea este in regula pentru fetita mea de un am si jumătate, imi poti spune daca este ok sa il folosesc sau daca nu, cu cel il pot inlocui? Multumesc!
danielaniculi
Ar fi minunat sa incerLA 1 an si jumatate eu zic sa fii atenta si cu condimentele, nu imi dau seama daca ai obisnuit-o asa si a mai mancat. Oricum vinul chiar te rog sa il scoti, este pur optional, eu ma mai joc cu ingredientele atunci cand gatesc 🙂