Sa mai zica cineva ca e greu sa mananci sanatos sau ca preparatele raw nu au gust sau nu sunt nutritive, iar lista poate continua pana la expresii de genul : ” tampeniile alea de le mananci tu ”, ”verziturile alea ale tale ” , ”fata tu nu esti normala, serios iti spun” , ” exista ingredientele astea ” , etc.
M-am obisnuit sa fiu subiect de discutie si sa se faca diverse glume pe seama anumitor preparate, dar eu stiu ca in spatele tuturor carcotelilor, exista si curiozitatea, asa ca mai devreme sau mai tarziu fiecare va incerca macar 1 smoothie.
Acest bol cu smoothie este un desert absolut delicios, o inghetata super rapida si gustoasa cu care vei cuceri zambete de placere.
Tot ce ai nevoie este de cateva fructe inghetate, dar hai sa descoperim impreuna despre ce este vorba.
Ingrediente smoothie de zmeura, banane si litchi:
- 1 banana inghetata
- 2-3 linguri cu zmeura inghetata
- 4-5 fructe litchi
- 200 ml lapte de migdale ( sau orice lapte la alegere )
- 1 mana de nuci hidratate pe timpul noptii
Modalitate de preparare smoothie de zmeura, banane si litchi:
- Plasam banana si zmeura in blender peste adaugam jumatate din cantitatea de lapte.
- Pulsam la viteza mare pana cand fructele se transforma intr-un piure cremos, apoi se adauga restul cantitatii de lapte.
- Inghetata este gata si o transferam intr-un bol.
- Litchi se curata de coaja, se scoate samburele si se adauga fructele deasupra desertului.
- Adaugam nucile hidratate pe timpul noptii, clatite si scurse de excesul de apa.
Pam-pam, avem un bol colorat perfect pentru a inlocui un desert sau pentru un mic dejun aromat si plin de vitamine.
Ce este litchi?
Litchi este un fruct chinezesc cu un gust dulceag si cu o gama larga de vitamine, asa ca nu fiti rezervati atunci cand le veti regasi in supermarket.
Litchi este bogat in vitamina C, ajutand in lupta impotriva racelilor si infectiilor, crescand buna functionare a sistemului imunitar.
Alte ingrediente nutritive din litchi includ un nivel ridicat de vitamine B, cum ar fi vitamina B6, precum potasiu (care ajută la controlul ajutor ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, fiind suficient pentru a opri atacurile cerebrale si afectiunile cardiace), tiamina, niacina, acid folic si cupru (care produce celule rosii din sange, sustine sanatatea oaselor, previne probleme cu glanda tiroida si anemia).
Contine acizi grasi nesaturati care ajuta la absorbtia beta-carotenului precum si multe alte vitamine solubile in grasimi.
Cu toate acestea, la fel ca orice aliment, consumati acest fruct cu moderatie, intrucat are un nivel ridicat de fructoza.
Pentru mai mult informatii, accesati urmatorul link.
De ce nuci hidratate?
In primul rand isi imbunatatesc gustul considerabil, veti descoperi adevaratul gust al acestor nuci, iar timpul de hidratare merge pana la 12 ore.
Eu plasez nucile intr-un bol cu apa, seara inainte de culcare, iar dimineata la prima ora le clateasc pana cand apa ramane curata si le adaug in smoothie sau le consum ca atare. Sunt DI-VI-NE.
Iar motivul esential pentru care este bine sa hidratam nucile consta in neutralizarea inhibitorilor de enzime, dar in acelasi timp va favoriza producerea de noi enzime, care la randul lor stimuleaza producerea mai multor vitamine, in special a celor care fac parte din complexul B.
Hidratarea va ajuta organismul sa absoarba nutrientii cu usurinta si le va face mai usor de digerat.
Descopera adevaratul gust al nucilor si bucura-te de beneficiile lor, prin simpla scufundare intr-un bol cu apa.
Bol cu smoothie de zmeura, banane si litchi!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns