Morcovii:
- sunt o sursa excelenta de antioxidanti care ar putea ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare
- au continut ridicat de carotenoide care ajuta in prevenirea aparitiei cancerului de colon, prostata sau col
- promoveaza o vedere buna si protejeaza impotriva cataractei
- ajuta la intarirea sistemului imunitar si de detoxifiere
Faina de cocos:
- sursa importanta de fibre si proteina
- nu contine gluten, fiind o alegere excelenta pentru persoanele cu intoleranta la gluten
- are indice glicemic scazut
- sursa importanta de fier
Faina de migdale:
- bogata in grasimi sanatoase
- favorizeaza digestia
- sursa importanta de vitamina E
De ce?
Pentru ca pot si pentru ca imi plac deserturile sanatoase!
Am ales aceasta varianta de briose pentru ca imi era pofta de un desert gustos cu ingrediente sanatoase pe care sa il pot savura fara sentiment de vinovatie. o mare felie de tort cu ciocolata si faina si zahar l-as fi savurat la fel !
Sunt la a treia reteta de briose low carb si pot sa spun ca aceasta este cea mai buna pana in acest moment.
Aceste briosele sunt atat de gustoase si satioase, incat dimineata, alaturi de cafea nu mai ai nevoie decat de o muzica buna.
Ingrediente cupcakes low carb:
- 96 g faina de migdale
- 28 g faina de cocos
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1/4 lingurita sare
- 3 oua
- 1 lingurita indulcitor natural Stevia lichida sau 1 lingura pudra Stevia
- 28 g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura suc de lamaie
- 90 g morcovi rasi
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 1 lingura miere de albine
- nuci
Modalitate de preparare cupcakes low carb:
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200 de grade si ne apucam de combinat ingredientele.
Luam un bol mai mare si incepem sa adaugam pe rand ingredientele uscate si amestecam cu o lingura.
Separat, intr-un alt bol se combina ingredientele lichide, ca asta e toata agitatia atunci cand ai chef de bucatarit dulciuri, ca te apuci sa scoti toate castronele mai mici, mai mari si mai colorate.
Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si amestecati-le bine, iar cand acestea s-au combinat, este timpul adaugati morcovii dati pe razatoarea mica.
Pentru coacere eu am folosit o tava de silicon. Adaugati compozitie in forme si introduceti tava la cuptor pentru 20-25 de minute.
In acest timp mixati mascarpone cu 1 lingura de miere de albine si 1-2 linguri zeama de limeta ( optional )
Scoateti briosele si lasati-le sa se raceasca inainte de a fi scoase din tava.
Decorati briosele cu crema de branza si nuci hidratate sau alt topping la alegere.
La final de tot, ne apucam sa mancam linistiti si relaxati ca am folosit ingrediente alese si ca ne intarim imunitatea si ne imbunatatim vederea , nu-i asa?
Pupici si spor la treaba 🙂
Incercati si paine low carb sau briose low carb cu glazura de ciocolata raw.
Lasă un răspuns