Pregătită la ceas de seară și dedicată proiectului #tucemanancilabirou, această minunată supă încă nu a avut onoarea de a fi fotografiată și altfel decât în recipientul pentru drum.
A servi un prânz bun, când nu ai posibilitatea să te deplasezi de la birou într-un restaurant de calitate, presupune să te dedici personal pentru a pregăti ceva nutritiv și este doar o chestiune de timp, până începi să te obișnuiești cu noua abordare.
În fond cred că toată lumea are mâncare gătită acasă, supa aceasta este doar un exemplu, la fel de bine într-o zi ar putea fi o ciorbă a la grec…
Dar pentru că aveam 3 andive frumoase care țipau la mine de câteva zile, m-am gândit că este timpul să încerc o supă colorată, ce ar putea fi perfect servită cu o felie de pâine crocantă, pâine făcută tot în casă.
Ingrediente:
Supa crema de andive
- 4 fire ceapă verde
- 2 tije apio
- 1/2 ardei iute verde
- 30 g unt
- 2 cartofi
- 3 andive
- 200 ml smântână pentru gătit 32% grăsime
- 50 g parmezan
- sare
- piper
*Dacă aveți la îndemână stoc de legume, folosiți-l, dacă nu, eu am pus apă și rezultatul a fost tot unul gustos.
Modalitate de preparare:
Tocăm ceapa rondele, la fel și tijele de apio și plasăm untul într-o oală în care urmează să preparăm supa.
Când untul s-a topit, adăugăm legumele și ardeiul iute tocat, amestecăm și acoperim cu un capac pentru un interval de 5 minute, la foc mic.
În acest timp curățăm andivele de frunzele uscate dacă există și le lăsăm într-un bol cu apă timp de 10 minute.
Cartofii tăiați îi adăugăm în oală și completăm cu 500-600 ml supă de legume sau apă fierbinte.
Tăiem andivele și le adăugăm în supă, acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, până când cartofii sunt moi.
Când supa este gata, o trecem prin blender, eu folosesc un blender vertical. Pasăm legumele cu blenderul până obținem o textură fină.
Încorporăm smântâna lichidă și parmezanul ras, potrivim gustul cu sare și piper și cam asta este tot.
Dacă doriți o aromă mai diferită, vă puteți juca cu condimentele, un praf de nucșoară dă chiar bine la această combinație.
Pentru pâine există fie varianta în care rumeniți o felie de pâine în tigaie, unsă cu un strop de ulei de măsline și puțin cimbru așa de fantezie 🙂 , fie prepararea crutoanelor la cuptor.
Acesta a fost prânzul lui, eu am servit-o cu semințe de cânepă. Muhahahaaa
M-am gandit ca la postările voastre de pe facebook sa fie introdus hashtag-ul #tucemanancilabirou, iar eu voi face săpămânal un colaj cu poze de la voi să le distribuim.
Zi frumoasă să fie !
Lasă un răspuns