Cât e bogăție în piață, tot pe verde rămânem!
Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, unde nucile și stafidele se folosesc frecvent în preparatele pe bază de buruieni, cum ar fi spanacul sau varza kale.
Era cazul să îi placă și Domnului B o porție de spanac, sau cel puțin așa mi-a lăsat impresia, dar cât timp și-a luat o porție la birou, cred cu tărie că acest mix de nuci, verdețuri și stafide a fost o încântare și pentru el, așa cum a fost pentru mine.
Înțeleg acum că niciodată nu este târziu să descoperi alimente pe care le-ai refuzat mulți ani! Cine știe, poate într-o zi am să mânânc și eu vânat sau tobă 😀
Până atunci să rămânem la povestea de astăzi, în micuța noastră escapadă din Sicilia.
Ingrediente:
- frunze de spanac proaspăt, aproximativ 1 kg
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe mici
- 2 căței de usturoi
- fulgi de ardei iute
- 50 g migdale
- 50 g stafidzeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper măcinat
- 1 cub mic de unt (10-15 grame)
Modalitate de preparare:
După toată operațiunea de spălare a spanacului, în 3-4 ape, apoi lăsat într-un vas cu apă rece să mai elimine eventualul pământ rămas pe vreo frunză, putem începe rețeta.
Dacă nu vă deranjează codița o puteți lăsa așa și doar tocați grosier frunzele. Dacă vă deranjează, atunci îndepărtați tijele.
Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.
Într-o cratiță mai mare (eu am folosit una de tip wok), încingeți 2 linguri de ulei de măsline și sotați ceapa, usturoiul și eventual fulgii de ardei iute. Mențineți pe foc aproximativ 2 minute, amestecând frecvent.
Când ceapa începe să se rumenească, adăugați nucile și stafidele, amestecând pentru încă 2 minute.
Amestecul de nuci se scoate din tigaie și se lasă deoparte.
Adăugați încă 2 linguri de ulei în aceeași tigaie, apoi câte o mână de spanac pe măsură ce se înmoaie. Sotați 3-4 minute între tranșele de spanac.
La final se adaugă untul și zeama de lămâie împreună cu amestecul de nuci.
Interesantă călătorie, așa-i? Unde mai pui că e și frumos colorată, de arome nici nu se pune problema, iar gustul pe măsura așteptărilor!
Cu drag,
D
Maria O.
Buna (sper că îmi permiți aceasta
formula de adresare…dar mi-a plăcut atât de mult rețeta încât parca te cunosc de când lumea… cum vine vorba).
Este prima rețetă pe care o incerc de la tine și mi-a ieșit întocmai cum mă așteptam. Explicațiile sunt ușor de urmat și corecte pas cu pas. . Felicitări.
danielaniculi
Cat de frumos❤️ Multumesc, Maria! Este unul dintre cele mai frumoase comentarii, sa simt ca sunt cu adevarat o carte deschisa pentru voi