Peștele este extrem de important într-o dietă echilibrată, iar somonul (deși controversat) este o sursă de acizi grași benefici pentru menținerea sănătății oaselor și inimii, precum și o sursă importantă de vitamina D.
Știați că prin conținutul acizilor grași Omega 3 somonul reduce riscul depresiei?
Am ales o bucată de somon norvegian de captură!
Somonul este o sursă excelentă de seleniu, un mineral ce funcționează ca un antioxidant în organism, întărind sistemul imunitar și menținerea sănătoasă a țesuturilor.
Sparanghelul, este o foarte bună sursă de fibre, acid folic, vitaminele A, C, E și K, precum crom, un mineral care îmbunătățește capacitatea insulinei de a transporta glucoza din sange în celule.
Spanacul, faimosul spanac ce ne amintește de copilărie și de Popey marinarul, este de departe un aliment sănătos, iar culoarea verde a acestuia ne indică că are un nivel ridicat de clorofilă, extrem de benefică pentru sănătate.
Cu acești 3 magnifici am pregătit o cină light, gustoasă și super rapidă. Când ai astfel de ingrediente minute, trebuie să te gândești la modalitatea de preparare care îți asigură păstrarea tuturor acestor beneficii.
Ingrediente:
- 1 file somon (ideal să fie de captură)
- câteva fire sparanghel
- piper
- frunze de spanac proaspete
Modalitate de preparare:
Folosind tehnologia Zepter și o temperatură scăzută, controlată, fără adaos de ulei sau fără apă, am pregătit somonul la grill, într-o variantă mult mai sănătoasă decât grill-ul clasic.
Preîncălzind vasul la foc mic, am așteptat ca indicatorul termocontrolului să ajungă la începutul zonei verzi, apoi am așezat cu pielea în jos bucata de somon și sparanghelul (congelat).
Am aruncat o mână de frunze de spanac deasupra și am pus din nou capacul care are un rol esențial fiindcă sigilează vasul cu o barieră ermetică de apă, pas definitoriu în ceea ce reprezintă circuitul închis Zepter. Astfel păstrăm intacți nutrienții, aromele naturale, dar și aspectul alimentelor. Acestea nu-și reduc dimensiunile, nu se lipsesc și nu se ard.
După 10 minute am întors somonul, iar legumele le-am scos primele.
Am mai lăsat peștele încă 10 minute, apoi l-am așezat peste frumosul verde din farfurie. O combinație de culori primăvăratice absolut minunate!
Prin gătirea fără apă, ulei sau alte grăsimi, hrana nu doar că este mai sănătoasă, am descoperit că este și mai gustoasă, pentru că am început să simt care este cu adevărat gustul natural al ingredientelor.
Dacă la început eram mai stângace în folosirea acestui sistem, cu trecerea timpului, lucrurile au devenit mai simple și am început să descopăr din ce în ce mai multe combinații și rețete lejere.
„Hrană sănătoasă pentru o viață îndelungată”
Cu drag,
D
Beatrice
O intrebare: de unde cumperi somon norvegian de captură? Am vazut la Ikea, congelat evident, dar nu am cumparat pana acum pentru ca nu am fost sigura ca este ok. Exista si a alta sursa? Multumesc,
danielaniculi
Buna, Beatrice! Am gasit un sortiment in Lidl, și este proaspat, dar nu sunt convinsa ca au tot timpul, desi am luat de 3 ori si de fiecare data am verificat eticheta sa fie de captura. Somonul salbatic este cel mai sanatos, insa acesta se gaseste doar in varianta congelata. Sa imi spui spui ce ai gasit si daca a fost ok, sunt curioasa si eu! Seara frumoasa