15129092_374820716192865_7846027025484606926_o

Eu: Anito, ce faci joi seară?

Anușca: Propui ceva, Danelo?

Eu: Când eu zic sushi, tu zici? 

Anușca: MERGEM!  Unde?

Eu: Calea Floreasca 55,  Joi, ora 19:30

15068506_374820526192884_6607874969790611097_o

Da, da, cei de la Chefs au venit cu un nou eveniment concept, o seară dedicată preparatelor sushi, preparate ce au fost concepute de către doi Chefi din Rusia, de la sushi cu creveți, somon, ton sau Gunkan cu caviar roșu, tobiko, spicy salmon, crab, până la un desert special sub forma unei role de sushi.

Eu și meniul de sushi suntem ca șoarecele și pisica, nu ne înțelegem din prima, îmi este foarte greu să mă decid, aș încerca din fiecare sortiment dacă s-ar putea, dar joi cred ca atmosfera de la Chefs m-a ajutat să fiu mai hotărâtă, mai mult decât atât, am simțit o lejeritate fantastică la folosirea bețelor.

Let’s #sushilize

Așa cum povesteam în vară despre seara grecească din fiecare Marți, sau cum Duminica vă puteți destinde în familie, cu soici, burgeri și animator pentru copil, ziua de Joi este dedicată serilor cu muzică bună și sortimente de sushi.

Sushi, este un preparat tot mai căutat și la noi în țară. Provenit din gastronomia japoneză, el are la bază un orez special pentru sushi și pește crud, dar se găsește și în varianta vegetariană cu diverse legume.

Nu este ușor să faci sushi și spun asta pentru că la petrecerea Domnului B, unde am avut atelier de sushi, mi-am dat seama că nu mă descurc cu preparatul la fel de bine cum mă descurc cu mâncatul.

Pentru a avea garanția unei seri de excepție, la Chefs au fost aduși doi bucătari din Rusia, Sasha și Natasha, care s-au ocupat de întreg meniul de sushi, pe care l-au completat cu mici plăceri din partea casei cum ar fi înghețata de somon cu salmon crust și shot-uri cu vodka și midii.

img_0114

Este clar că unul din motivele pentru care tot revin în acest loc este pentru că îmi place, îmi place atenția personalului, apreciez profesionalismul lor și până acum nu am întâmpinat nicio situație care să îmi lase vreun gust amar. Personal, pun mare accent pe felul cum sunt servită.

Ce mi-a atras atenția cel mai mult la eveniment a fost desertul, surpriza serii, un desert sub forma unei role de sushi, ce are la bază cremă de brânză și ciocolată. Mă abțin de multe ori atunci când este vorba de desert, mai ales dacă este foarte târziu, dar de data asta curiozitatea a fost cea care a decis și am împărțit frățește cu sora Anita, un dulce interesnt.

15123329_374808252860778_895345833126054245_o

15123237_374815026193434_7059778682489725660_o

Un alt mic detaliu pe care aș dori să îl împărtășesc este sosul de soia, o rețeta proprie a bucătarilor, nu este foarte intens și nici foarte sărat, are un echilibru care mie, personal, mi-a plăcut.

15129413_374816686193268_17178985345997161_o

img_0130

img_0097

Noi ne-am simțit bine, mai mergem la #sushilize 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 17 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 17 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT De când este Alexia în vacanță nu mai reușesc să mă trezesc înainte de ora 8-8:30, pentru că nici seara nu adorm prea devreme și atunci profit să mă odihnesc cât pot și ...
Zen Fusion Live Cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi în 2015 Unul din cele mai frumoase evenimente culinare de anul acesta a fost găzduit de ZEN Fusion, aflat în incinta Hotelului Sarroglia, locul unde te poți bucura de o adevărată experiență culinară. Zen...