No sugar added

30 de zile #fărăzahăradăugat este cea mai nouă provocare la care vă invit să participați. Este un proiect în care îmi doresc să împărtășim cât mai multe idei despre un stil de viață mai sănătos, cu preparate cât mai naturale și cu conținut de zahăr cât mai redus. Blogul tocmai în ideea aceasta a și apărut, dar acum îmi doresc să îl dezvolt mult mai mult prin încărcarea pe site a unui plan zilnic de alimentație.

Nu sunt la prima rețetă de oatmeal, însă este prima la care insist să renunțați la îndulcitor, să descoperiți condimente și arome ce pot face ca preparatul să fie unul gustos.

De exemplu de această dată am folosit semințe de la o păstaie de vanilie, turmeric și scorțișoară.

Este un mic dejun super sățios, dar la fel de bine poate fi o gustare la ora prânzului la birou.

Nu-i așa că arată super bine??

Cu o mână de ingrediente și poți avea și tu acest castron:

  • 300 ml lapte de migdale (făcut de casă sau orice alt lapte vegetal la alegere, NEÎNDULCIT)
  • 50 g fulgi de ovăz
  • un sfert linguriță turmeric
  • un praf scoțișoară
  • semințele de la 1/2 păstaie de vanilie
  • 1/2 banană

Topping:

  • zmeură
  • fulgi de cocos
  • rodie

Mod de preparare:

Am pus la fiert laptele (pe foc mic), iar înainte de a da in clocot am adăugat fulgii de ovăz, pudra de turmeric, scorțișoara și semințele de la păstaia de vanilie.

Se amestecă frecvent timp de 10 minute, la foc mic, iar în cazul în care mai este nevoie se mai poate adăuga un strop de apă, astfel încât să obțineți o consistență cremoasă.

La final am adăugat jumătatea de banană feliată subțire, iar după ce terciul s-a răcit complet, l-am transferat într-un castron și am adăugat fructele.

Și ce acorduri de final 🙂

Dă-i play și pregătește un mic dejun sexy

Cu drag, 

D

Related Post

CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
SNICKERS RAW VEGAN În week-end am fost acasă și bineînțeles că am mai discutat cu mama subiectul #fărăzahăradăugat. Ce mai gătim, ce mai mâncăm, ce mai cumpărăm. De aici am ajuns la subiectul deserturi!Ce deserturi ...
CUM AM AJUNS DE LA TARTĂ LA CHEESECAKE? UNUL CU FĂINĂ DE MIGDALE, FRUCTE DE PĂDURE ȘI MASCARPONE... Am multe zile în care mă trezesc în bucătărie fără să știu ce vreau să fac, iar de cele mai multe ori se întâmplă cele mai mișto chestii! Astăzi a fost una din acele zile. Sunt puțin activată pe m...
ZIUA 56 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN MENIU ORIENTAL ȘI O CLASĂ DE BAG BOXING ELECTRIZANTĂ O zi de Duminică în familie, cam asta a fost ziua 56 fără zahăr adăugat! Ziua a început cu obișnuitul mic dejun luat în balcon, două cafele savurate în liniște și planuri noi pentru blog, pe care în...