No sugar added
30 de zile #fărăzahăradăugat este cea mai nouă provocare la care vă invit să participați. Este un proiect în care îmi doresc să împărtășim cât mai multe idei despre un stil de viață mai sănătos, cu preparate cât mai naturale și cu conținut de zahăr cât mai redus. Blogul tocmai în ideea aceasta a și apărut, dar acum îmi doresc să îl dezvolt mult mai mult prin încărcarea pe site a unui plan zilnic de alimentație.
Nu sunt la prima rețetă de oatmeal, însă este prima la care insist să renunțați la îndulcitor, să descoperiți condimente și arome ce pot face ca preparatul să fie unul gustos.
De exemplu de această dată am folosit semințe de la o păstaie de vanilie, turmeric și scorțișoară.
Este un mic dejun super sățios, dar la fel de bine poate fi o gustare la ora prânzului la birou.
Nu-i așa că arată super bine??
Cu o mână de ingrediente și poți avea și tu acest castron:
- 300 ml lapte de migdale (făcut de casă sau orice alt lapte vegetal la alegere, NEÎNDULCIT)
- 50 g fulgi de ovăz
- un sfert linguriță turmeric
- un praf scoțișoară
- semințele de la 1/2 păstaie de vanilie
- 1/2 banană
Topping:
- zmeură
- fulgi de cocos
- rodie
Mod de preparare:
Am pus la fiert laptele (pe foc mic), iar înainte de a da in clocot am adăugat fulgii de ovăz, pudra de turmeric, scorțișoara și semințele de la păstaia de vanilie.
Se amestecă frecvent timp de 10 minute, la foc mic, iar în cazul în care mai este nevoie se mai poate adăuga un strop de apă, astfel încât să obțineți o consistență cremoasă.
La final am adăugat jumătatea de banană feliată subțire, iar după ce terciul s-a răcit complet, l-am transferat într-un castron și am adăugat fructele.
Și ce acorduri de final 🙂
Dă-i play și pregătește un mic dejun sexy
Cu drag,
D
Adi
Postarile tale sunt minunate. Ne-ai demonstrat ca se poate manca variat si mai ales gustos fara zahar. Dupa ce ma intorc din vacanta voi incerca neaparat provocarea celor 30 de zile fara zahar. Inspirandu-ma din mesele tale, recunosc. O zi cat mai frumoasa!
danielaniculi
Hey, multumesc tare mult. Ma coplesesc aprecierile voastre, trebuie sa recunosc, nu m-am gandit nicio secunda ca acest proiect va deveni interesant pentru atat de multi cititori! Eu te astept din vacanta sa-mi scrii cum ai inceput, iar daca simti ca vrei sa cedezi, aminteste-ti de ce ai inceput si unde vrei sa ajungi! Este usor sa triseszi, este mai greu sa repari! Sa pastrezi zilele de rasfat dupa ce reusesti sa iti mentii un echilibru in alimentatie, dar eu te astept aici sa povestim! 🙂
Lilis
Iesti o dulce de femee si ma ajuta enorm de mult farfurie tale sa ma inspir dar si sa am o alimentație corectă .multumesc si succese. Asteptam in continuare.
danielaniculi
Multumesc 🙂 Asta este si scopul meu, sa ajut mai departe pentru ca fiecare sa inteleaga ca a te hrani bine nu e greu 🙂
Dana
Iti urmaresc de ceva timp retetele dar abia azi am pregatiti si eu renumitul terci. E delicios!
danielaniculi
Ieii!! Ce ma bucur ❤️❤️❤️ sa il incerci in cat mai multe variante
adriana demeter vass
cele mai minunate retete ,ma bucur mult ca le_am descoperit
danielaniculi
hey!!! Iti multumesc pentru ca m-ai descoperit si imi lasi acest feedback minunat :-*