Morcovi, ghimbir, portocala, toate intr-o singura farfurie, pentru un pranz delicios sau o cina usoara ca la dieta. Morcovul este leguma nelipsita din orice bucatarie ce isi face simtita prezenta la ciorbe, supe, salate, garnituri dar si deserturi fiind destul de dulce.
Culoarea frumoasa pe care o au este data de beta caroten, prezenta lor in alimentatie fiind foarte, foarte importanta!
Aceasta reteta reuseste sa poarte papilele gustative intr-o calatorie fascinanta, oferindu-le atat gustul dulce de la morcovi si sucul de portocala, insa si un strop de picanterie oferit de chilly si ghimbir.
Ingrediente morcovi picanti:
- 7 morcovi de marime medie
- 20 grame unt cu 80% grasime
- sucul de la o portocala
- 1 lingurita fulgi chilly
- sare roz hymalaia, jumatate de lingurita ( cam dupa gust)
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sucul de la o jumatate de lamaie
Cum se prepara reteta de morcovi picanti:
Pentru inceput am amestecat intr-un bol uleiul de masline, sarea, fulgii de chilly, usturoiul pisat si sucul de lamaie, iar cu acest amestec marinam morcovii pentru 2 h.
Pentru preparare, punem in tigaie untul impreuna cu sucul de la 1 portocala si putina pulpa ramasa de la stoarcere.
Dupa ce s-a topit untul, adaugam morcovii impreuna cu marinada, punem capacul, dam focul la mic si lasam nici mai mult nici mai putin de 8 minute.
Dupa aceste 8 minute, morcovii se fragezesc si pot fi serviti impreuna cu o salata de baby spanac, sau ca si garnitura, dar pot fi folositi si pe post de aperitiv.
Cam asa arata farfuria mea cu morcovi picanti cu portocala si ghimbir.
Va doresc pofta buna!
carmen
Multumesc pentru reteta, este o idee buna, dar nu gasesc in reteta ghimbirul. Ma ajuti , te rog?
danielaniculi
Am uitat sa-l mentionez.Ghimbirul face parte din marinada aceea cu sucul de portocala si fulgii de chili. Acolo punem si ghimbirul ras.