Supa este cel mai complex preparat prin valorile nutritive pe care le are iar in combinatie cu fructele de mare si laptele de cocos, este de departe cea mai sanatoasa si delicioasa supa pe care o puteti prepara.
Crevetii sunt bogati in seleniu, un mineral bun pentru creier, raspunzator cu starea de bine, la fel ca laptele de cocos!
Acum sa vedem cum ar trebui sa procedam, pentru ca desi pare complicat cand spui supa cu fructe de mare, nu este deloc asa, daca ai ingredientele necesare, supa este gata in mai putin de 60 minute.
Ingrediente Supa cu fructe de mare si lapte de cocos:
- 3 capatani peste ( dorada s-a nimerit a fi la mine de aceasta data)
- 2 fire tulpina de telina Apio
- 3 mini ardei dulce
- 1 legatura ceapa verde
- 7 catei de usturoi
- 6 boabe piper
- 1 cutie lapte de cocos ( 400 ml)
- 600 grame cocktail fructe de mare
- 300 grame creveti prefierti decorticati
- ulei de masline
- fulgi chilly
- oregano
- busuioc
- sare
- piper cayenne
Pentru inceput am pus la fiert 1.5 l apa cu sare si boabele de piper, cand apa a atins punctul de fierbere se adauga capatanile de dorada pe care le-am lasat 10 minute sa fiarba.
In acest timp am pus cele 2 fire tulpina de telina, ardeiul, ceapa verde si usturoiul intr-un mini tocator, pe care le-am maruntit cum se poate observa in imaginea de mai jos.
Dupa cele 10 minute, se stinge focul iar capatanile pot fi scoase din oala si pentru a ne asigura ca avem o zeama limpede, strecuram lichidul si folosim doar 1litru intr-un alt vas peste care adaugam legumele maruntite si laptele de cocos, amestecam bine si nu mai avem nimic altceva de facut aici.
Atentie: laptele de cocos este foarte important sa fie la cutie, obtinut din pulpa nucilor de cocos!
Intr-o tigaie punem cocktailul de fructe de mare ( baby caracatita, sepie, midii) impreuna cu crevetii spalati foarte bine, peste care adaugam ulei de masline, fulgi de chilly , 1 lingurita oregano, jumatate de lingurita cu busuioc, sare dupa gust si un varf de cutit cu piper cayenne.
Le gatim pentru 10 minute, iar daca isi lasa prea multa zeama, trebuie scurse bine.
In momentul servirii se pun in farfurie mai intai fructele de mare, peste care punem supa. Pentru cei ce isi doresc o farfurie mai consistenta de atat, se poate adauga orez sau taitei de orez.
Iar acum la masa ca se raceste 🙂
Intamplarea a facut sa am dorada de la o reteta cu fileuri pentru care am apelat la amabilitatea domnilor de la raionul de peste si atunci mi-au dat la pachet si capatanile, insa se gasesc tacamuri de peste separat.
Aceasta este supa cu fructe de mare si cocos, va doresc pofta buna!
Bogdan
Delicioasă, merită încercată
Cristina
Este delicioasa!
danielaniculi
🙂 MA bucur!!