Cand ne este pofta de dulciuri, ne organizam cu ingredientele preferate astfel incat sa obtinem ceva aspectuos si delicios.
As putea spune ca am mancat ceva batoane din comert pana la acum, mai dulci, mai proteice, pe baza de seminte de canepa, consumate pur si simplu ca o gustare pe timpul zilei. Dar batoane atat de gustoase, fara alte chimicale prin ele, trebuie sa recunosc ca nu am mai incercat.
Ingrediente batoane energizante:
- 1 cana si jumatate cu fulgi de nuca de cocos
- 1 cana seminte de floarea soarelui maruntite ( sau mix de seminte)
- 6 linguri pudra de roscove sau cacao
- un varf de sare
- sucul de la jumatate de lime
- 2 banane
- 4 linguri cu ulei de cocos sau de palmier
- 2 linguri cu miere de albine sau curmale hidratate
Modalitate de preparare batoane energizante:
Se amesteca fulgii de cocos cu semintele de floarea soarelui ( pe care le maruntim ), pudra de roscove si sarea.
Separat se amesteca banana impreuna cu mierea de albine, sucul de lime si uleiul de cocos ce a fost tinut la temperatura camerei. Se mixeaza cu ajutorul unui blender sau cu furculita.
Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide pana se obtine o compozitie lipicioasa.
Se toarna compozitia intr-o caserola tapetata cu folie alimentara si se lasa la congelator cateva minute pana se intareste.
Daca doriti sa pastrati acest desert pentru mai mult timp, acesta poate fi tinut la congelator o perioada mai indelungata.
Optional se pot adauga in compozitie 1-2 linguri cu fructe goji.
Aceste batoane energizante sunt ideale pentru a fi luate la birou ca inlocuitor al pungutelor pline cu „zahar” cumparate in drum spre serviciu 🙂 ! Iar pentru cei mici, acesta este un desert raw sanatos si delicios!
Va doresc spor la treaba!
Roxana
Buna.. as putea adauga si fulgi de ovaz? Si as putea elimina sau inlocui uleiul de cocos? Multumesc
danielaniculi
Buna. Fulgii de ovaz sunt super gustosi in batoanele proteice. Mai am o reteta pe blog, poate iti este mai de ajutor 🙂 Uleiul de cocos il poti elimina si folosi un alt lichid care sa te ajute sa legi compozitia.