Am dezvoltat o pasiune pentru painea low carb si ma simt foarte bine in compania ei. Fie ca consum la micul dejun sau langa o salata, este cea mai buna prietena a mea in momentul de fata.
In general consum 2 felii pe zi si sa fiu sincera nu mananc chiar in fiecare zi. Vreau sa spun ca Bogdan a avut chimie cu textura dumneaei de la prima vedere si s-au imprietenit foarte bine, insa este atat de satioasa ca nu poti consuma foarte multa. Totul se face cu moderatie 🙂
Astazi am incercat o reteta de paine low carb cu masline, in care am combinat masline kalamata cu masline verzi fara samburi, iar impreuna cu rozmarinul proaspat, am reusit sa scot o nebunie de arome.
Ce imi place cel mai mult la painea asta pe langa faptul ca este gustoasa si sanatoasa avand un continut scazut de carbohidrati, este ca se face foarte usor si nu ai nevoie de cine stie ce experienta. Trebuie doar sa iti placa!
Ingrediente paine low carb cu masline, faina de migdale si rozmarin:
- 1 si 1/2 cana faina de migdale
- 1/4 cana seminte de chia
- 3 linguri seminte de in macinate
- 1/2 cana lapte de migdale
- 3 oua
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cana masline ( la alegere)
- 2 linguri rozmarin proaspat
Modalitate de preparare paine low carb cu masline, faina de migdale si rozmarin:
O reteta de paine low carb am mai prezentat si aici , principiile sunt cam aceleasi, restul tine de preferinte si de dorinta de a incerca cat mai multe variante.
Intr-un bol se amesteca cele 3 linguri de seminte de in, semintele de chia, laptele de migdale si ouale. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa 5 minute sa se odihneasca.
Separat intr-un alt recipient se amesteca faina de migdale, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Se adauga maslinele tocate si rozmarinul maruntit. Se amesteca toata compozitia bine.
Se rastoarna peste amestecul principal si se amesteca pana se omogenizeaza.
Pentru copt se preincalzeste cuptorul la 2oo de grade. Se rastoarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35 minute.
Daca trece testul cu scobitoarea dupa aceste 35 minute, se lasa sa se raceasca si se trece la atac.
Paine low carb cu masline si rozmarin, fara gluten si fara lactate!
Sa aveti spor!
corina
Arata demențial și abia aștept sa încerc și eu reteta.
Te urmăresc cu plăcere.
danielaniculi
Vai, multțumesc mult pentru mesaj! Am început ziua tare bine 🙂
Abia aștept să îmi spui cum ți se pare pâinea! Zi frumoasă să ai
Saptelei Annabelle
Am facut paine pentru fetita mea alergica la gluten etc..e super
danielaniculi
Buna, Annabelle! Ma bucur ca a iesit painea buna si ca ai reusit sa-i oferi fetitei tale un inlocuitor gustos si sanatos!
luminita turcin
Am facut painea. Este foarte buna. Multumesc.
danielaniculi
Buna, Luminita! Ai vazut ce minunatie este? Sa ai pofta
Andreea
Buna ziua! As putea inlocui ouale cu un produs vegetarian? Am intoleranta la oua… Multumesc!
GABI
ce inseamna in grama o cana?
danielaniculi
Cantitatea totala este de 140 de grame faina de migdale
Roxana
Excelenta, nu am avut destula faina de migdale si am completat cu faina de quinoa nu a schimbat gustul. Multumim pentru toate retetele gustoase si sanatoase.
danielaniculi
Heyy!! Minunat! Ne bucuram ca impartasesti cu noi modificarile facute si faptul a rezultatul a fost pe masura.