Imi plac aceste briose pentru ca sunt usor de preparat, dar mai ales pentru ca pot fi luate la pachet cu o portie de salata verde, iar asa te poti bucura de un pranz sanatos. La fel de bine pot fi pregatite de seara si asigura micul dejun pentru a doua zi.
Ce imi place cel mai mult este sa ma joc cu condimentele si sa incerc diverse combinatii, adaugand pudra de turmeric, ierburi de provence, piper cayenne, pudra de usturoi sau fulgi de chilli. Asta depinde de gusturile fiecaruia. Mie imi place sa testez si sa descopar ce aroma se potriveste cel mai bine cu gusturile mele.
Omleta a fost mereu alegerea potrivita pentru micul dejun, iar pentru ca ouale sunt un aliment sanatos, de ce sa ne limitam la o simpla modalitate de a le prepara. 🙂
Briosele nu sunt doar acele prajiturele dulci, pot fi si un fel principal dupa cum urmeaza.
Ingrediente briose omleta cu prosciutto si spanac:
- 8 oua
- 150 g prosciutto crudo
- 100 g spanac congelat
- 100 g branza de capra
- jumatate lingurita turmeric
- piper cayenne
- 2 lingurite ulei cocos
Modalitate de preparare briose omleta cu prosciutto si spanac:
- Spanacul l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi l-am scurs foarte bine de excesul de apa.
- Prosciutto, pentru ca am avut o bucata intreaga achizitionata din saptamana mediteraneana de la Lidl, l-am taiat in bucati de marime potrivita. Daca folositi prosciutto feliat, il maruntiti.
- Branza de capra am dat-o pe razatoarea mare.
- Ouale le-am batut bine, pentru ca au meritat-o din plin 🙂 , am adaugat spanacul scurs bine de excesul de apa, prosciutto crudo ( puteti folosi orice tip de bacon) , branza data pe razatoare, uleiul de cocos si condimentele.
- Pentru cocere, am folosit o tava pentru briose din silicon, ma inteleg foarte bine cu acest model.
- Am umplut fiecare forma cu compozitia obtinuta si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 minute.
Testati cu varful unui cutit iar daca in interior compozitia inca este moale mai lasati pentru 10 minute.
Briosele omleta cu prosciutto si spanac sunt preferatele noastre.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns