Ideale pentru toti cei care tin la un stil de viata sanatos, aceste briose sunt cea mai buna alegere pentru un desert cu sentiment de vinovatie 0, pentru pachetelul de scoala al copiilor dar mai ales pentru persoanele cu intoleranta la gluten ce tin o dieta in acest sens.
Nu au avut ele partea de cea mai sexi sedinta foto din doua mari motive:
- Le-am pregatit seara tarziu pentru micul dejun, iar Alexia isi descopera gusturi noi atunci cand te astepti mai putin, ma mir ca am mai avut ce poza!
- Micul dejun a fost pregatit la 6 dimineata, ora la care abia vad pe unde merg ! 😛
Au fost un succes total, asa cum ma astept sa fie si la voi.
Ingrediente briose cu cartof dulce:
- 96 grame faina de migdale
- 10 curmale ( hidratate in prealabil pentru minim 1 ora )
- 200 g cartofi dulci
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf cutit sare
Modalitate de preparare briose cu cartof dulce:
Cea mai frecventa intrebare pe care o primesc de cand am acest blog dragalas este:
” Tu faci toate retetele de pe blog si pozele ??? „
Soc pentru mine, adica nu ma ajuta expresia fetei, nu par asa interesata de partea asta culinara? Euu, da cu manutele astea doua, cu idei de la bucatari celebri si cu dorinta papilelor mele gustative, ma apuc de nebunie in bucatarie si de fiecare data cand lucrurile ies asa cum trebuie, le incarc aici sa le impartasesc cu toti cei care ma urmaresc sau care sunt in cautare de retete diferite!
Mai toate preparatele sunt usor de realizat, tocmai asta este si ideea, sa prezint lucruri pe care oricine le poate face acasa, rapide si sanatoase, exact asa cum este si aceasta reteta.
Let’s do it:
- Curatam cartoful, il feliem grosier si il aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoperim cu folie de aluminiu.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si coacem pentru 30 de minute.
- Intr-un blender combinam restul ingredientelor si pulsam pana cand se omogenizeaza.
- Adaugam cartoful copt si amestecam pana cand ingredintele sunt complet combinate.
- Ungem cu ulei de cocos o tava de briose si distribuim aluatul uniform.
- Coacem totul pentru 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a fi scoase din forma.
Pentru a avea parte de un mic dejun cu adevarat exploziv si aromat, am ales un topping de ciocolata raw cu ulei de cocos si fara zahar.
Simplu, bun si sanatos.
Cu drag,
D
IRINA
Bună dimineața!
Nu se poate fierbe cartoful dulce în abur în loc de copt cu folie de aluminiu care este toxică?
Mulțumesc!
danielaniculi
Bineinteles ca este foarte ok varianta de gatire la abur! Spor iti doresc 🙂