Cred ca am incercat tone de combinatii de omleta, fara galbenus, cu ulei de cocos, cu mazare, broccoli, cartofi, la cuptor si in tigaie.
Evident cea mai rapida modalitate de a prepara o omleta mai ales la prima ora a zilei este in tigaie, cu continut scazut de grasimi si gatita la foc mic pentru a evita arderea.
Pentru o omleta ca la carte, inovatia #Tefal este cheia succesului. Gatesti sanatos folosind temperatura ideala si reteta potrivita.
De ce este bine sa alegi oul pentru micul dejun?
- sursa de proteina de inalta calitate
- bogat in vitamina A, B12 si acid folic
- contine antioxidanti
- bogat in Omega 3
Pentru o alegere corecta va recomand sa optati intotdeauna pentru o sursa BIO, daca nu aveti acces la oua de tara, orientati-va in supermarket sa alegeti variantele certificate ecologic.
Ingrediente mic dejun cu sparanghel, bacon si omleta:
- 7-8 fire sparanghel congelat
- 4- 6 felii prosciutto crudo
- 4 oua BIO
- 1 felie mozzarella, taiata cuburi ( optional )
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper ( optional )
- 2 felii de unt
- 2 rosii
Modalitate de preparare mic dejun cu sparanghel, bacon si omleta:
Pentru acest mic dejun cu sparanghel, am folosit sparanghel congelat si l-am lasat mai intai sa se decongeleze la temperatura camerei. Am invelit fiecare fir de sparanghel in prosciutto crudo.
Cand tigaia a indicat temperatura optima, am asezat rulourile de sparanghel si prosciutto si le-am tinut pe foc pentru 3-4 minute.
Pentru un gust mai intens am ales sa pun in tigaie putin unt ( da, recunosc, iubesc untul ) . Lasam tigaia pe foc pentru inca 2 minute, timp in care baconul prinde o textura crocanta iar sparanghelul si-a luat un gust din untul topit.
In aceeasi tigaie am preparat si omleta, amestecand astfel aromele lasate de fiecare ingredient delicios pe care l-am folosit la sparanghel.
Pentru a prepara omleta, bateti ouale intr-un castron si adaugati sare si piper la alegere, dupa gust. Daca aveti si doriti sa adaugati mozzarella este perfect.
Lasam omleta pe o singura parte pentru 1-2 minute, la foc potrivit, iar inainte sa o intoarcem adaugam patrunjelul tocat.
Impaturim omleta obtinuta si servim alaturi de rulourile de sparanghel si bacon.
Pentru ca intotdeauna adaug langa proteina o salata viu colorata, de aceasta data am ales o salata simpla de rosii.
Atat am avut de spus! Cateva ingrediente impreuna cu inovatia Tefal iti dau startul unei zile perfecte intr-un mic dejun sanatos si delicios.
Alte retete pe care le recomand cu caldura din categoria proteinelor de calitate sunt:
- omleta din albusuri
- frittata cu mazare
- frittata cu ciuperci
- briose omleta
- oua, avocado si ceai verde
Sa aveti pofta buna!
Lasă un răspuns