Daca e bal, bal sa fie si daca este 1 martie, atunci haideti sa o facem lata cu un desert care merita toata atentia si care cu siguranta va indulci atmosfera de la birou in prima zi de primavara, alaturi de vestitorii primaverii, gingasii ghiocei.
Un desert naughty, recunosc, neasteptat de dulce pentru blogul meu, dar din cand in cand avem nevoie sa incalcam regulile si sa ne rasfatam papilele gustative cu ” ciocolata adevarata ” cum spune inginerul casei.
Pornind de la reteta de baza, pentru cateva pahare, am dublat cantitatea si am mers pe o combinatie in straturi de ciocolata alba cu ciocolata neagra, iar pentru a echilibra balanta, am ales un topping din fructe proaspete, usor acrisoare, coacaze rosii.
Ingrediente mousse de mascarpone:
- 200 g ciocolata alba
- 150 g mascarpone
- 300 ml frisca lichida
- 2 linguri suc limeta
- coacaze rosii/ capsune / afine ( la alegere )
Modalitate de preparare mousse de mascarpone:
Combinati ciocolata si crema mascarpone intr-un vas si topiti pe baie de aburi, avand grija ca vasul in care sunt ingredientele sa nu atinga apa. Amestecati pana la omogenizare, apoi indepartati vasul de pe sursa de foc si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Bateti frisca lichida pana incepe sa formeze varfuri si adaugati sucul de lamaie sau limeta. Folosind lamaie verde, desertul va prinde un gust mai intens si mai aromat.
Cand amestecul de ciocolata ajunge la temperatura camerei, incorporati frisca folosind o spatula.
Distribuiti desertul in pahare individuale, acoperiti-le cu folie alimentara si lasati-le la rece pentru minim doua ore.
Inainte de servire adaugati fructele proaspete, spalate bine in prealabil.
Pentru a ma asigura ca au fost eliminate o mare parte din pesticide, eu las fructele intr-un bol cu apa filtrata si 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu sau zeama de lamaie, pentru minim 30 de minute.
Un mousse de ciocolata alba combinat cu fructe rosii, va prinde exact aspectul unui martisor, ce va fi primit cu mult entuziasm de catre familie, prieteni sau colegi de birou.
Carmen Negru
Pare f fin mousse-ul acesta. As putea oare sa il folosesc ca si crema la tort? Se intareste suficient? Merci!
danielaniculi
Buna, Carmen, te pup!! Iese super fin si cremos, eu l-as adauga intr-un tort, crema de mascarpone oricum se intareste la frigider, doar sa mai reduci cantitatea de frisca ma gandesc.