Am facut o obsesie pentru legumele la cuptor, desi incerc sa ma controlez si sa fiu ponderata, cand sunt in pana de idei fac ce fac si ma apuc de curatat pastarnac si morcovi in mare parte.
Nu am reusit pana acum sa scriu o postare speciala despre aceste legume, ele fiind de cele mai multe ori ca o garnitura nesemnificativa, desi gustul este cu mult peste cel al unui bucati de carne, zic si io, nu vreau sa ne certam acum, gusturile oricum nu se discuta. Domnul B e de alta perere spre exemplu.
Dar acum in plin sezon de legume si mai ales cu prilejul postului, am ocazia sa le savurez ca atare si sa inchin aceasta postare in cinstea lor, cu diploma de ” cea mai apreciata farfurie „ .
Nici nu mai stiu cum le-am descoperit, sa fie cel mai probabil in urma unei lalaieli in fata televizorului, la o emisiune culinara, prezentate atat de frumos ca nu am rezistat. Sper sa am aceeasi influenta asupra voastra :-).
Ingrediente legume coapte:
- 2 morcovi ( marime mediu- mare )
- 5 pastarnaci , poate chiar mai mult ( astia sunt senzatia )
- 1 telina
- 3 linguri ulei masline
- sare
- 1/2 ardei iute rosu, taiat marunt
- 1 capatana usturoi ( optional )
Modalitate de preparare legume coapte:
Aceasta reteta mai apare in doua postari, respectiv Burger Food for your soul si Pulpa de porc in slow cooker. In aceste retete am folosit o temperatura mai mare si un timp de preparare mai scurt, insa pentru a descoperi un gust cu adevarat al legumelor, va recomand sa le gatiti la o temperatura mai scazuta, timp indelungat, exact asa cum am facut cu cele de astazi.
Taiem legumele pe lung, atat pastarnacul cat si morcovul, iar telina rondele. Telina am folosit-o pentru prima oara si chiar are un gust diferit si interesant care iti incanta papilele gustative.
Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt aruncam la gramada toate legumele pe care le stropim cu ulei de masline, ardeiul iute tocat si un praf de sare.
Usturoiul, atunci cand il folosesc in las in coaja, doar desprind cateii pentru a fi distribuiti pe toata suprafata tavii.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 1 ora si jumatate, amestecand din cand in cand si pentru a verifica textura legumelor.
Daca doriti sa aibe o textura usor crocanta, mariti temperatura la 200 de grade pentru 10 minute.
Au iesit bine? Atat vreau sa stiu, in rest va doresc pofta buna, cu sau fara friptura alaturi !
Da, stiu, poza este facuta cu telefonul, uneori nu am de ales, nu este cea mai buna decizie dar nici nu imi displace, voi sa imi dati dreptate cand zic ca legumele astea sunt dementiale si ma ocup eu sa le pozez mai bine de atat.
Sa va fie de bine!
Nicole
M-am conformat! Am sarit peste partea cu ardeiul iute, ca sa manance si buburuza, dar au iesit foarte bune 🙂