Arată drăguț pentru masa de Paște, așa-i?
Am pregătit un desert cu aspect de sărbătoare, o coroniță cu tentă de verde, cremă ușor acrișoară și fructe de pădure.
Pavlova este o bezea care se face destul de ușor dacă se respectă câteva reguli:
- albușurile la temperatura camerei
- temperatura cuptorului
- răcirea în cuptor după ce bezeaua s-a copt
Ingrediente:
- 4 albușuri (temperatura camerei)
- un praf de sare
- 2 lingurițe oțet
- 1 linguriță amidon de porumb
- 200 g zahăr tos extra-fin + 2 linguri zahăr pudră
- 1- 1/2 linguriță ceai verde matcha (alegerea mea- Republica BIO)
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- sucul de la 1/2 limetă
- 150 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
Topping:
- fructe de pădure
- mentă
Preparare:
Pentru început se preîncălzește cuptorul la 90 de grade.
Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, se așează o formă rotundă cu diametrul de 20 de cm și se trasează un cerc în interiorul căruia va veni bezeaua. Eu am folosit o formă de cheesecake.
- Albușurile se bat cu mixerul la viteză mică până când încep să devină spumoase.
- Adăugăm sarea, oțetul și amidonul, continuând mixarea la viteză medie pentru încă 3-5 minute, timp în care bezeaua va începe să formeze vârfuri moi.
- Zahărul se adaugă în tranșe, 3-4 reprize, mixând totul la viteză mare, cel puțin 5 minute până când bezeaua devine fermă și satinată.
- La final adăugăm pudra de ceai matcha.
- Bezeaua obținută se încadrează în forma trasată cu creionul, în mijlocul căreia așezăm o formă rotundă pentru ca tortul nostru să arate ca o frumoasă coroniță.
La carte zice că pavlova se lasă în cuptor timp de 1 oră și 40 pentru a avea o bezea tare la atingere. Eu am lăsat-o după acest timp încă 30 de minute la 50 de grade.
După ce bezeaua este gata, se lasă în cuptor să se răcească, minim 2 ore, cu ușa cuptorului ușor întredeschisă.
Crema:
- Am bătut mascarpone cu zahărul pudră și sucul de limetă.
- Am mixat și frișca lichidă, apoi am combinat cele două compoziții.
După ce pavlova s-a răcit complet, am adăugat crema și apoi toppingul de fructe, iar la final un praf de ceai matcha.
Ceaiul matcha este unul din cele mai cunoscute ceaiuri verzi, având de 10 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde clasic. Desigur, în această rețetă este aproape irelevant să ne mai gândim la beneficii, însă pentru o aromă diferită, pudra de matcha face diferența.
Aș mai fi pus niște cătină și coacăze, însă când lucrezi alături de copil te adaptezi cerințelor lui!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns