Astăzi îți propun o rețeta inedită pentru masa de Paște, o rețetă în care așezăm carnea de miel lângă o garnitură colorată, exact așa cum trebuie pentru această carne pretențioasă.
Am pregătit pulpă de miel la cuptor, gătită lent pentru 4 ore. Indiferent de tipul de carne pe care îl aleg, pentru mine gătitul lent este cea mai sigură modalitate de preparare pentru a avea preparate extrem de gustoase și savuroase.
Ne-am obișnuit cu garnituri banale pentru friptura de miel – în marea majoritate a cazurilor – o simplă salată verde. Nimic greșit, însă am descoperit o combinație interesantă de texturi și arome pe care o recomand indiferent de tipul de carne ales.
Start 🙂
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de miel
- câteva crenguțe de cimbru
- 3-4 crenguțe rozmarin
- 1 lingură semințe de coriandru
- 1 lingură boabe de piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 căpățână usturoi
- 250 ml bere blondă
- sare
Pentru garnitură:
- 250 g linte verde
- 3 crenguțe de cimbru
- 3 crenguțe de rozmarin
- 1/2 căpățână de usturoi, tăiată pe jumătate
- 800 ml apă (sau stoc de legume/pui)
- 400 g duet mix de la Bonduelle VAPEUR
- 1 lingură oțet balsamic
Preparare:
Carnea de miel, bine curățată, am așezat-o într-un vas termorezistent, apoi am adăugat ierburile aromatice. Semințele de coriandru și boabele de piper le-am zdrobit ușor într-un mojar, apoi le-am presărat peste bucata de carne.
La final am picurat uleiul de măsline, am pus căpățâna de usturoi, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară și am dat la rece pentru o noapte întreagă. Dacă timpul este limitat, măcar 3 ore să stea la marinat.
În cuptorul preîncălzit la 140 de grade, am introdus vasul acoperit cu folie (nu înainte însă de a turna berea).
Am uitat de friptură pentru 4 ore.
În ultimele 30 de minute am îndepărtat folia pentru a rumeni ușor bucata de carne.
Pentru garnitură îți trebuie undeva la 30 de minute pe care să le ai în calcul.
Lintea verde (foarte important să fie verde, cea roșie se dezintegrează în timpul fierberii) se amestecă cu ierburile, apa și usturoiul. Se pune vasul pe sursa de foc (la foc moderat) iar după ce începe să clocotească, se lasă 15-20 de minute, până când se înmoaie lintea.
Când lintea este gata, se scurge de lichid (însă acesta se păstrează), se îndepărtează usturoiul și ierburile, apoi se trece pe sub un jet de apă rece.
Când friptura a fost gata, am scurs o parte din grăsimea lăsată în tavă, am amestecat-o cu lichidul în care a fiert lintea, am pus vasul pe foc și în el am adăugat mixul de fasole verde și lintea.
Am asezonat după gust cu sare și piper, am acoperit cu un capac și am lăsat legumele pe foc iute, până când fasolea s-a înmuiat, aproximativ 3 minute, pentru că produsul deja este pre-gătit la abur înainte de congelare.
Cu această garnitură vă puteți încânta musafirii. O alegere fresh și colorată!
Dacă folosiți produsele Bonduelle, vă invit să intrați pe site-ul mixin3fix.ro, unde puteți descoperi noile mixuri Vapeur și puteți primi un eBook cu rețete savuroase. Ca să intrați în posesia lui trebuie să înscrieți codul unic primit în zona de degustare Bonduelle din magazinele participante în campanie sau pur și simplu intrați în joc. În plus, puteți câștiga premii utile în bucătărie.
Mult succes și aștept să îmi spuneți care este mixul vostru favorit!
Să fie o masă de Paști echilibrată, în care să ne bucurăm de preparatele tradiționale făcând o asociere corectă a alimentelor.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns