Cea mai bună ciorbă de miel este cea făcută de mama. Sunt foarte pretențioasă la mâncare, în special la mâncarea tradițională, nu mănânc orice, dar mai ales nu mănânc la oricine. Îmi plac doar câteva preparate, pe care le savurez fix în prima zi de Paște, alături de familie, așa cum am crescut și așa cum m-am obișnuit.
Dacă de Crăciun am mai plecat în vacanță, ei bine, de Paște nu pot face același lucru. Sunt momente pe care dacă nu le trăiesc alături de familie, nu au nicio semnificație.
Astăzi, vă invit să descoperiți ciorba de miel pe care o ador, simplă dar extrem de gustoasă. Ciorba pe care an de an o aștept cu cel mai mare interes.
Am sunat-o pe mama și am rugat-o să îmi spună de ce ingrediente aș avea nevoie pentru o ciorbă de miel așa cum face ea. Mi-a spus în câteva cuvinte:
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel (cap, spată, gât)
- 2 legături leuștean
- 0 mână de orez (80 gr)
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură de lobodă (pentru culoare)
- 1 l borș
Eu am mai pus:
- 1 morcov (dar nu e musai, zice ea)
Je: Păi, cum așa? Spune-mi ce legume să mai pun, ce să fac doar cu carnea și câteva frunze?
„Pentru o ciorbă de miel gustoasă, nu ai nevoie de legume, trebuie să o gătești astfel încât să îi simți gustul” zise mama mea
„Se gătește repede, vezi, ai grijă, să nu o fierbi prea mult” completează doamna mamă
Je: Am înțeles, să trăiți! Oricum timpul meu de gătire o să difere, pentru că folosesc un capac Syncro-Clik de la Zepter. Capac ce reduce timpul de gătire până la 80%.
„Iar înainte de a te apuca de treabă, să ții cont că trebuie să lași carnea câteva ore în apă rece, pentru a elimina sângele, abia după aceea începi să o fierbi”
Je: Ok, am înțeles. O să fac cea mai bună ciorbă, o să aduc și acasă când venim și o să fie aproape la fel de bună ca a ta 🙂
Modalitate de preparare:
- O să mă repet la partea cu carnea. Se lasă undeva la 3 ore în apă rece, apoi se schimbă apă, se pune la fiert și se îndepărtează spuma după ce începe să clocotească.
- După ce am spumat bine, am pus capacul cu ajutorul căruia am gătit sub presiune, astfel încât carnea și-a păstrat gustul și aroma naturală.
- După 20 de minute, când termocontrolul a ajuns pe zona verde, am adăugat orezul și ceapa verde tocată.
Am pus din nou capacul și am lăsat ciorbița pentru încă 10 minute.
În acest timp am fiert borșul cu 1 legătură de leuștean pe care le-am adăugat la final, împreună cu loboda. Vasul l-am lăsat acoperit, până când termocontrolul a ajuns pe zona galbenă, timp în care s-a continuat procesul de gătire.
*legătura de leuștean din borș am aruncat-o, iar în ciorbă am adăugat leuștean tocat
Cea mai frumoasă culoare și cea mai gustoasă ciorbă!
Îmi place să gătesc, îmi place la nebunie să pun pe masă preparate gustoase, însă atunci când vorbim de preparate tradiționale, vorbim și de un timp îndelungat petrecut în bucătărie. De aceea sunt încântată de acest Syncro Click, pe care îl folosesc frecvent, reducând timpul de gătire cu până la 80%.
Înainte de a servi am mai presărat câteva frunze de leuștean proaspăt.
Acest capac face parte din categoria investițiilor pe care nu am cum să le regret.
Se folosește extrem de ușor, doar rotind termocontrolul pentru a bloca capacul, transformând vasul de gătit într-un adevărat sistem de gătit preofesional. Pentru a debloca capacul, trebuie doar să apăs din nou butonul roșu. Atât de ușor 🙂
Mulțumesc, mama!
Cu drag,
D
Anonim
Faci reclama la capac sau dai reteta de miel?Paste linistit.
danielaniculi
Eu vad in articol o reteta exemplificata, cu un minim de ingrediente. O reteta ce poate fi factuta de oricine. Pentru o reteta ce nu este gatita sub presiune, timpul de gatire doar va creste 🙂
Este reteta pe care mama mea o face de ani de zile! Paste Fericit si cu lumina in suflet 🙂